Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να προστατευθεί από την τερηδόνα;

Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να προστατευθεί από την τερηδόνα;

Εάν μάθετε τα παιδιά σας να φροντίζουν με τον κατάλληλο τρόπο το στόμα τους, τους προσφέρετε μια σημαντική περιουσία για όλη τους τη ζωή.

Εάν μάθετε τα παιδιά σας να φροντίζουν με τον κατάλληλο τρόπο το στόμα τους, τους προσφέρετε μια σημαντική περιουσία για όλη τους τη ζωή.

Μπορείτε να αρχίσετε δίνοντας το καλό παράδειγμα: εάν εσείς φροντίζετε τα δόντια σας, τους στέλνετε το μήνυμα ότι η στοματική υγεία είναι κάτι πολύτιμο. Βουρτσίστε τα δόντια σας μαζί τους ή αφήστε τα να διαλέξουν οδοντόβουρτσα για να μοιάζει η φροντίδα του στόματος με παιχνίδι.

Για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να έχουν υγιή δόντια και ούλα και προστατευθούν από την τερηδόνα, μπορείτε να ακολουθήσετε 4 απλά βήματα:

  1. Συζητήστε με ένα παιδοδοντίατρο/οδοντίατρο για το πρόβλημα της τερηδόνας από τη στιγμή που θα βγάλει τα πρώτα του δόντια και όχι αργότερα από το 1ο χρόνο της ζωής του παιδιού. Η τερηδόνα αφορά και τα νεογιλά (προσωρινά) και τα μόνιμα δόντια. Ο παιδοδοντίατρος/οδοντίατρος θα αξιολογήσει την κατάσταση των δοντιών του παιδιού σας και θα σας υποδείξει τον καταλληλότερο τρόπο πρόληψης και αντιμετώπισης της τερηδόνας.
  2. Επισκεφθείτε 1- 2 φορές τον χρόνο τον παιδοδοντίατρο/οδοντίατρο για έλεγχο, καθαρισμό και τοπική εφαρμογή φθοριούχου βερνικιού (στα μόνιμα και νεογιλά δόντια) ή φθοριούχου τζελ (στα μόνιμα δόντια).
  3. Περιορίστε τις τροφές που είναι πλούσιες σε κεκορεσμένους υδατάνθρακες, όπως οι σακχαρούχες τροφές και τα ροφήματα, και ιδιαίτερα στα ενδιάμεσα των γευμάτων. Όταν το παιδί σας καταναλώνει ζαχαρούχες τροφές, είναι προτιμότερο να τις τρώει μαζί με τα κυρίως γεύματα, ώστε να μειώνεται ο χρόνος έκθεσης των δοντιών του στα οξέα.
  4. Φροντίστε τη σωστή στοματική υγιεινή του παιδιού σας από τα πρώτα του δόντια.
  • Βοηθείστε το να βουρτσίζει τα δόντια του τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα με φθοριούχο οδοντόκρεμα και ειδική για την ηλικία του οδοντόβουρτσα. Κατάλληλη για παιδιά 6 μηνών έως 2 ετών είναι η οδοντόκρεμα που περιέχει 500 ppm φθορίου (σε ποσότητα μεγέθους μπιζελιού), για παιδιά 2-6 ετών είναι η οδοντόκρεμα που περιέχει 1000 ppm φθορίου (σε ποσότητα μεγέθους μπιζελιού), ενώ για παιδιά άνω των 6 ετών εκείνη που περιέχει 1450 ppm φθορίου (όσο δηλαδή και οι οδοντόκρεμες των ενηλίκων) (σε ποσότητα μεγέθους 1-2 εκατοστά).
  • Τέλος, μετά την ηλικία των 8-10 ετών δείξτε στο παιδί σας πως να χρησιμοποιεί το οδοντικό νήμα, για τον καθαρισμό των μεσοδοντίων διαστημάτων.

health.in.gr

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024