Ο Ολυμπιακός έπαιξε… όσο χρειαζόταν για το 1-0 με τον Πανιώνιο
Αποδίδοντας μπάσκετ αξιώσεων στο δεύτερο ημίχρονο (και κυρίως λίγο πριν το τέλος του 3ου δεκαλέπτου), ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στον Πανιώνιο και έκανε το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών των πλέι οφ στην Α1 Ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 83-67 των «κυανέρυθρων» που ήταν μαχητικοί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την προσεχή Πέμπτη (17:00) και πάλι στο ΣΕΦ.
Αποδίδοντας μπάσκετ αξιώσεων στο δεύτερο ημίχρονο (και κυρίως λίγο πριν το τέλος του 3ου δεκαλέπτου), ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στον Πανιώνιο και έκανε το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών των πλέι οφ στην Α1 Ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 83-67 των «κυανέρυθρων» που ήταν μαχητικοί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την προσεχή Πέμπτη (17:00) και πάλι στο ΣΕΦ.
Κορυφαίοι του Ολυμπιακού ήταν οι Ντόρσεϊ και Σπανούλης, οι οποίοι σημείωσαν από 13 πόντους, ενώ τους ακολούθησαν σε απόδοση Πρίντεζης (12π.) και Γκετσεβίτσιους (10π.), με τον Λιθουανό να σημειώνει όλους τους πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο. Στον αντίποδα, ο Ντίμπλερ με 17 πόντους και ο Κις με 14 πάλευαν μόνοι για την ανατροπή.
Η «ερυθρόλευκη» έλλειψη συγκέντρωσης στα ριμπάουντ και η αστοχία από τα 6.75 έδωσαν στον Πανιώνιο την ευκαιρία να απειλήσει τον Ολυμπιακό και για ένα ημίχρονο να έχει -στο μεγαλύτερο διάστημα- τον έλεγχο του παιχνιδιού. Μάλιστα, περίπου τρία λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου 20λέπτου οι «κυανέρυθροι» πήραν κεφάλι στο σκορ με 35-33, για να ακολουθήσει ένα επιμέρους σκορ 9-3 από τους γηπεδούχους, με πρωταγωνιστή τον Πρίντεζη (5π.), και οι δύο ομάδες να πάρουν το δρόμο προς τα αποδυτήρια με τον Ολυμπιακό στο +4 (42-38). Πριν το ξέσπασμα των «ερυθρολευκων», Σπανούλης, Ντόρσεϊ και Κέσελ είχαν κρατήσει την ομάδα του Ίβκοβιτς κοντά στο σκορ.
Στην τρίτη περίοδο, οι γηπεδούχοι συγκεντρώθηκαν σε άμυνα και επίθεση, εγκλώβισαν -προσωρινά- τον Ντίμπλερ, που είχε δημιουργήσει προβλήματα στην επίθεση, και, με τον Ντόρσεϊ να κερδίζει τις μάχες στα ριμπάουντ και τον Γκετσεβίτσιους να ανεβάζει… στροφές, «καθάρισαν» το παιχνίδι. Μάλιστα, με μόλις το 2ο τρίποντο του Ολυμπιακού στον αγώνα, δια χειρός Γκετσεβίτσιους στα 45” πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν ένα επιμέρους σκορ 25-13 και εκτόξευσαν τη διαφορά στο +16 (67-51).
Τυπικής διαδικασίας το τελευταίο δεκάλεπτο για τον Ολυμπιακό, με τους Ντίμπλερ, Νάτζφεϊ και Κις να βρίσκουν λύσεις όταν κατέβασε… ταχύτητα ο Ολυμπιακός, αλλά να μην έχουν το χρόνο με το μέρος τους. Σε καμία περίπτωση, πάντως, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος από την καλή απόδοσή του μόνο στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως στην τρίτη περίοδο, όπως και με τα 4/13 τρίποντα και τα 16 (!) λάθη.
Τα δεκάλεπτα: 23-23, 42-38, 67-54, 83-67
Διαιτητές: Φούφης, Καρακατσούνης, Παναγιώτου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Χάινς 8, Λο 5, Αντιτς 9 (1), Σπανούλης 13, Ντόρσεϊ 13 (7 ριμπάουντ), Κέσελ 9 (1), Γκετσεβίτσιους 10 (2), Γλυνιαδάκης, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου, Μάντζαρης 2, Σλούκας 2.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 8 (1), Κις 14 (2), Αθανασούλας 2, Ντίμπλερ 17 (2), Καββαδάς 6, Ιωάννου 5 (1), Σαρικόπουλος 2, Νάτζφεϊ 7 (1), Παραγυιός, Μπάρλος 6.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μυθικό «κράξιμο» στην Αργεντινή για την έλλειψη σεβασμού στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία (vid)
- Ο Κέντρικ Ναν έβγαλε τραγούδι: «Κάντε στην άκρη» (vid)
- Σοβαρά επεισόδια στο Μπουένος Άιρες μετά την ήττα της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ (vids)
- Τα υπογκρούπ για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό σε Europa και Conference League
- Ο Ρόδρι πήρε από τον Ινφαντίνο τα πρώτα δαχτυλίδια για την κατάκτηση του Μουντιάλ (pics)
- Τραγωδία στην Ισπανία μετά το Μουντιάλ: 13χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών!
- Μαθαίνουν αντιπάλους στην Ευρώπη Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός
- «Μύθος» ο Γιαμάλ στα 19 του: Το ασύλληπτο επίτευγμα του σούπερ σταρ της Ισπανίας (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)




















































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442