Δεν θα επιτρέψω να μεταφερθούν μετανάστες στην Αμυγδαλέζα, τονίζει ο Μ.Βορίδης
Την έντονη αντίθεσή του για την λειτουργία κέντρου κράτησης παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα εκφράζει ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης, στο ντιμπέιτ με την υπουργό Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου που θα μεταδοθεί την Τετάρτη από το in.gr. «Εκεί που πρόκειται να μετακινηθούν οι μετανάστες υπάρχουν σπιτάκια για σεισμόπληκτους που ανήκουν στην δική μου ευθύνη», τονίζει ο υπουργός και ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται προεκλογικά να γίνει κάτι τέτοιο. Προσθέτει ότι το ζήτημα της διαχείρισης της μετανάστευσης χρειάζεται σοβαρή και υπεύθυνη προσέγγιση και ότι η όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί από την επόμενη κυβέρνηση.
Την έντονη αντίθεσή του για την λειτουργία κέντρου κράτησης παράνομων μεταναστών στην περιοχή της Αμυγδαλέζας εκφράζει ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης, στο ντιμπέιτ με την υπουργό Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου που θα μεταδοθεί ολόκληρο την Τετάρτη από το in.gr.
«Εκεί που πρόκειται να μετακινηθούν οι μετανάστες υπάρχουν σπιτάκια για σεισμόπληκτους που ανήκουν στην δική μου ευθύνη. Δεν πρόκειται να μπει κανένας σε σπιτάκι στα κοντέινερς για τους σεισμόπληκτους» ξεκαθαρίζει ο κ.Βορίδης.
Τονίζει ότι το ζήτημα της διαχείρισης της μετανάστευσης χρειάζεται σοβαρή και υπεύθυνη προσέγγιση και ότι η όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί από την επόμενη κυβέρνηση.
«Αυτά που σε κυβερνητικό επίπεδο, διάφορες μονομερείς αποφάσεις, δηλαδή θα πάρω 1000 (σ.σ. παράνομους μετανάστες) και θα τους πάω κάπου, δεν μπορούν να γίνονται. Αυτά θέλουν έναν συνολικό σχεδιασμό. Η επόμενη κυβέρνηση, όποια είναι, θα κάτσει να δει πόσα χρειάζονται, πού χρειάζονται, πού θα τοποθετηθούν, θα συζητήσει, θα δει τις προδιαγραφές και τα κόστη».
»Μπορεί κάποιος να θεωρήσει ότι αποτελεί δικαίωμα μια απόφαση του αρμόδιου υπουργού. Δεν είναι ούτε καν έτσι διοικητικά» λέει ο υπουργός και ξεκαθαρίζει ότι προεκλογικά δεν πρόκειται να ισχύσει κάτι τέτοιο. «Δεν θα μπούμε σε τέτοιου είδους προεκλογικές λογικές που είναι εντελώς παράλογες παρεμπιπτόντως» υπογραμμίζει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στεγαστικό: Οι προκλήσεις της Gen Z στο στεγαστικό – Γιατί η αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ είναι γένους θηλυκού
- Πότε έρχεται το νέο «Ανακαινίζω» – Επιδότηση έως 95%
- «Εσύ πέτα την μπάλα και τ’ άλλα είναι δική μου δουλειά»
- Ηράκλειο: Συνελήφθη πρώην αντιδήμαρχος για τη θανάτωση νεογέννητου γατιού
- Εθνικό Θέατρο: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της νέας σεζόν – Όλες οι παραστάσεις, ποιοι πρωταγωνιστούν
- «Ηθική εξαχρείωση» λέει η Χαμάς για το βίντεο του Μπεν-Γκβιρ με κρατούμενους από τον «στολίσκο της Γάζας»



