Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς μπορώ να κατεβάσω ό,τι έχω στο Google;

Πώς μπορώ να κατεβάσω ό,τι έχω στο Google;

Η Αρχειοθέτηση Google σάς δίνει τη δυνατότητα να κάνετε λήψη ενός αντιγράφου των δεδομένων σας που έχουν αποθηκευτεί στα προϊόντα σας Google. Δείτε τι μπορείτε -και τι όχι- να μεταφέρετε από τις υπηρεσίες του Google στον υπολογιστή σας.

Η Αρχειοθέτηση Google σάς δίνει τη δυνατότητα να κάνετε λήψη ενός αντιγράφου των δεδομένων σας που έχουν αποθηκευτεί στα προϊόντα σας Google. Δείτε τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να μεταφέρετε από τις υπηρεσίες του Google στον υπολογιστή σας.

Ξεκινήστε από το Google TakeOut, το οποίο στα ελληνικά αποδίδεται από την Google ως Αρχειοθέτηση Google.

Πληκτρολογήστε http://www.google.com/takeout και συνδεθείτε.

Σας προτείνουμε να κρατήσετε στους σελιδοδείκτες σας αυτή την διεύθυνση για να κάνετε τακτικά λήψη αντιγράφων από τις δεκάδες υπηρεσίες της Google.

Θα παρατηρήσετε ότι η Google θα σας ζητήσει να εισάγετε ξανά τον κωδικό σας, παρά το γεγονός ότι μπορεί να είστε συνδεδεμένοι. Αυτό συμβαίνει ως ένα ακόμα επίπεδο ασφάλειας.


Μετά την είσοδό σας, μπορείτε να επιλέξετε να πάρετε αντίγραφα των δεδομένων σας από όλες τις υπηρεσίες της Google που εμφανίζονται στην λίστα (κάντε κλικ στην Δημιουργία αρχείου στην καρτέλα Όλες οι υπηρεσίες). Ίσως παρατηρήσατε ήδη ότι εδώ, δεν εμφανίζονται όλες οι υπηρεσίες της Google (όπως το Gmail ή το YouTube).

Επίσης, μπορείτε να κάνετε Επιλογή υπηρεσιών ή να ζητήσετε τα δεδομένα από όλες τις (εμφανιζόμενες) υπηρεσίες για αρχειοθέτηση. Αμέσως θα ξεκινήσει μια εκτίμηση του αριθμού και του μεγέθους του αρχείων. Στο κουτάκι που δημιουργείται ανά υπηρεσία μπορείτε να κάνετε κάποιες επιλογές για «Διαμόρφωση», όπως για παράδειγμα να επιλέξετε να κατεβάσετε μόνο έγγγραφα του Word που έχετε εναποθέσει στα χέρια της Google.

Αφού κάνετε κλικ στην Δημιουργία αρχείου, θα πρέπει να μεταβείτε στην καρτέλα Λήψεις και να κατεβάσετε το αρχείο στον υπολογιστή σας. Πρόκειται για ένα συμπιεσμένο αρχείο (.zip), από το οποίο θα πρέπει να κάνετε εξαγωγή των αρχείων σας (unzip).

Όπως αναφέρθηκε, δεν μπορείτε να πάρετε όλα τα δεδομένα σας από τη Google, ή τουλάχιστον με την ίδια ευκολία. Αυτό ομολογούν άλλωστε οι άνθρωποι της Google που ξεκίνησαν ήδη από το 2007 το λεγόμενο Data Liberation Front. Εκεί, θα βρείτε και πληροφόρηση σχετικά με το τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να πάρετε από τα δεδομένα σας στις υπηρεσίες της Google. Έτσι, για παράδειγμα θα δείτε ότι μπορείτε να κατεβάσετε ένα ένα τα βιντεάκια που έχετε ανεβάσει στο YouTube, όχι όμως μαζικά. Επίσης, στο Gmail, μπορείτε να κάνετε προώθηση των μηνυμάτων σας σε λογαριασμό POP ή IMAP). Κάντε κλικ για να ενημερωθείτε σχετικά, ανά υπηρεσία.

Οι υπηρεσίες που υποστηρίζονται πλήρως από το Google TakeOut είναι:

Δεν υποστηρίζεται όμως πλήρως η μεταφορά δεδομένων από τις παρακάτω υπηρεσίες Google σε άλλες υπηρεσίες ή σε αυτές.

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024