
Υγεία: Δωρεάν εξέταση για ασθενείς με νόσο Πάρκινσον
Μία δωρεάν κλινική εξέταση για ασθενείς με Πάρκινσον προσφέρει την Τρίτη 24 Απριλίου, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Νόσου Πάρκινσον. Για πληροφορίες και ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κλινικής Νευροφυσιολογίας του ΥΓΕΙΑ (τηλ. 210 6867475 & ώρες […]
Μία δωρεάν κλινική εξέταση για ασθενείς με Πάρκινσον προσφέρει την Τρίτη 24 Απριλίου, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Νόσου Πάρκινσον.
Για πληροφορίες και ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κλινικής Νευροφυσιολογίας του ΥΓΕΙΑ (τηλ. 210 6867475 & ώρες 08.30 – 16.00).
Στην Ελλάδα, πάνω από 20.000 ασθενείς πάσχουν από τη νόσο Πάρκινσον και τα συναφή κινητικά νοσήματα. Το γεγονός αυτό προκαλεί σημαντικό κοινωνικό κόστος και γι’ αυτό αποτελεί θεραπευτική πρόκληση, τόσο στα πρώιμα όσο και στα μετέπειτα στάδια της νόσου. Οι πιο πρόσφατες μελέτες καταδεικνύουν ότι η πρώιμη θεραπεία επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου και μειώνει τις θεραπευτικές παρενέργειες στα μετέπειτα στάδια. Ως εκ τούτου, καθίσταται αναγκαία η έγκαιρη και σωστή διάγνωση.
Όπως τονίζει ο Διευθυντής του Τμήματος Κλινικής Νευροφυσιολογίας, κ. Ιωάννης Βελέντζας «Στα μετέπειτα στάδια της νόσου που η φαρμακευτική ρύθμιση παύει να είναι αποτελεσματική, χρησιμοποιούνται πλέον επεμβατικές μέθοδοι, όπως η εν τω βάθει εγκεφαλική διέγερση και η γαστρική αντλία έγχυσης Duodopa, οι οποίες βελτιώνουν αισθητά, και σε πολλές περιπτώσεις σχεδόν εξαλείφουν τα κινητικά προβλήματα της νόσου. Το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ εφαρμόζει και προσφέρει στους ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο Πάρκινσον τις πλέον σύγχρονες θεραπείες, προκειμένου να έχουν την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρολάν Γκαρός: Τσιτσιπάς και Σάκκαρη ρίχνονται στη μάχη – Χτυπάει «κόκκινο» ο υδράργυρος στο Παρίσι!
- Στο λάκκο των λεόντων
- Καταγγελία σοκ: Γαλλίδα ψυχίατρος καταγγέλλει βιασμό στην Κρήτη – «Ήταν με τη θέλησή της» λέει ο καταγγελλόμενος
- Η παλαιότερη γέφυρα του Παρισιού μετατράπηκε σε «σπηλιά»
- Ρατσιστική επίθεση σε τρανς γυναίκα στην Καλλιθέα – Την εξύβρισαν και την παρέσυραν με ΙΧ – Τέσσερις συλλήψεις
- Κοινωνικός Τουρισμός: Τα ψιλά γράμματα και οι παγίδες
- Ρωσία: Καλεί ξένους πολίτες και διπλωμάτες να εγκαταλείψουν το Κίεβο – Ετοιμάζει νέες επιθέσεις
- Ιράν: Στο Κατάρ η διαπραγματευτική αντιπροσωπεία της Τεχεράνης – Πού επικεντρώνονται οι συνομιλίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Εξοχικές κατοικίες: Με άνοδο 10,8% «τρέχουν» φέτος οι τιμές [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/exohiko_mykonos-1280x720-1-150x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 25.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jeffrey-lai-Cz57JO4T0gQ-unsplash-315x220.jpg)










































![Εξοχικές κατοικίες: Με άνοδο 10,8% «τρέχουν» φέτος οι τιμές [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/exohiko_mykonos-1280x720-1-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442