Αρχισε η νέα δίκη της Γιούλια Τιμοσένκο για υπεξαίρεση και απάτες
Άρχισε την Πέμπτη στο Χάρβικ της ανατολικής Ουκρανίας η νέα δίκη της Γιούλια Τιμόσενκο, που κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων και απάτες. Η Τιμόσενκο, που ήδη εκτίει ποινή κάθειρξης επτά χρόνων, αρνήθηκε να παρουσιαστεί στο δικαστήριο, επικαλούμενη λόγους ασθενείας.
Άρχισε την Πέμπτη στο Χάρβικ της ανατολικής Ουκρανίας η νέα δίκη της Γιούλια Τιμόσενκο, που κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων και απάτες. Η Τιμόσενκο, που ήδη εκτίει ποινή κάθειρξης επτά χρόνων, αρνήθηκε να παρουσιαστεί στο δικαστήριο, επικαλούμενη λόγους ασθενείας.
«Άρχισε η προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία» ανακοίνωσε ο δικαστής Κοστιάντιν Σαντόφσκι, παρουσία τουλάχιστον εκατό ανθρώπων, ανάμεσά τους ο πρεσβευτής της Γαλλίας, αρμόδιος για τα ανθρώπινα δικαιώματα Φρανσουά Ζιμερέ, βουλευτές της ουκρανικής αντιπολίτευσης και δημοσιογράφοι.
Η καταδικαστική απόφαση που οδήγησε την Γιούλια Τιμοσένκο στην φυλακή τον περασμένο Οκτώβριο, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην ΕΕ και τις ΗΠΑ. Παρά τις πιέσεις της Δύσης, όμως, η νέα δίκη της βασικής αντιπάλου του προέδρου της χώρας Βίκτορ Γιανούκοβιτς προχωρά κανονικά.
Η 51χρονη Τιμοσένκο κατηγορείται για υποθέσεις φοροδιαφυγής και απάτης, την περίοδο που ήταν επικεφαλής της επιχείρησης φυσικού αερίου τη δεκαετία του ’90.
Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες. Με ανακοίνωσή της, δε, ενημέρωσε πως δεν θα παραστεί στο δικαστήριο, καθώς υποφέρει από πόνους στη μέση. Οι δικηγόροι της υποστηρίζουν ότι πολλές φορές δεν μπορεί να περπατήσει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καιρός: Πρόσκαιρη μεταβολή με βροχές και σποραδικές καταιγίδες – Έως 34 βαθμούς η θερμοκρασία
- Τα καλοκαιρινά χόρτα είναι το «φάρμακο» που δεν ξέραμε;
- Φωτιά στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο – Εκκενώθηκαν προληπτικά δωμάτια
- Η άδεια ψυχικής υγείας γίνεται νέα πραγματικότητα στους χώρους εργασίας
- Αυτές οι 7 ευρωπαϊκές χώρες είναι μεταξύ των ασφαλέστερων στον κόσμο
- Βουλή: «Κουρελόχαρτο» ο Κανονισμός από τη ΝΔ – «Βαθύ σκοτάδι» στη διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών
- Η επιστήμη ξέρει γιατί οι καλύτερες ιδέες μας έρχονται στο ντους
- Παχυσαρκία: Γιατί έμειναν στον αέρα οι 46.000 δικαιούχοι του προγράμματος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442