Μεγάλη νίκη… μικρό αντίκρυσμα για τον Παναιτωλικό κόντρα στον Αρη
Ανετη νίκη, που μαθηματικά τον κράτησε «ζωντανό» στο θέμα της σωτηρίας, αλλά με ελάχιστες πιθανότητες, πέτυχε ο Παναιτωλικός την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ με 5-1 επί του Άρη στο Αγρίνιο. Τα γκολ σημείωσαν οι Πασάς (11΄), Καμαρά (45΄), Χαριστέας (47΄), ο Σανκαρέ με αυτογκόλ (53΄), Φερνάντες (76΄), ενώ για τους γηπεδούχους σκόραρε ο Γιαννιώτας (74΄).
Ανετη νίκη, που μαθηματικά τον κράτησε «ζωντανό» στο θέμα της σωτηρίας, αλλά με ελάχιστες πιθανότητες, πέτυχε ο Παναιτωλικός την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ με 5-1 επί του Άρη στο Αγρίνιο. Τα γκολ σημείωσαν οι Πασάς (11΄), Καμαρά (45΄), Χαριστέας (47΄), ο Σανκαρέ με αυτογκόλ (53΄), Φερνάντες (76΄), ενώ για τους γηπεδούχους σκόραρε ο Γιαννιώτας (74΄).
Με την πλάτη στον τοίχο η ομάδα του Αγρινίου, ήθελε πάση θυσία τη νίκη για να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες διατηρούσε για παραμονή. Έτσι κυνήγησε το γρήγορο γκολ και το πέτυχε στο 12ο λεπτό, όταν σε σέντρα του Γκόλια ο Πασάς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια οι Αγρινιώτες διατήρησαν μια πρωτοβουλία κινήσεων, απέναντι στους παίκτες του Άρη, που αδυνατούσαν να κάνουν κάτι αξιόλογο. Και λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου (45΄), ο Παναιτωλικός πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Καμαρά, που πήρε την μπάλα από λάθος των αμυντικών και με συρτό σουτ έκανε το 2-0.
Με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου (47΄) ήρθε και τρίτο γκολ, με σκόρερ τον Χαριστέα που εκμεταλλεύθηκε την άστοχη έξοδο του Βελλίδη, ενώ έξι λεπτά αργότερα (53′), πάλι ο Χαριστέας ελίχθηκε από αριστερά και γύρισε την μπάλα, για να βρει αυτή πάνω στο Σανκαρέ και να καταλήξει στα δίχτυα. Στη μοναδική αξιόλογη στιγμή, ο Άρης κατάφερε να μειώσει στο 74′ με τον Γιαννιώτα, όμως δύο λεπτά αργότερα (76΄), ο Φερνάντες εκμεταλλεύθηκε λάθος του Σανκαρέ κι έκανε το 5-1.
Κι ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, στο 81′ και σε ένταση που είχε αρχίσει να δημιουργείται στην εξέδρα, υπήρξε χρήση χημικών, που οδήγησε τον διαιτητή Βοσκάκη στην απόφαση να διακόψει προσωρινά το ματς μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα. Μετά από περίπου ένα τέταρτο ξεκίνησε πάλι, αλλά τα λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι ουσιαστικό, πέρα από τις αποβολές του Φατί στο 85′ και του Γκόλια στις καθυστερήσεις, που έκανε τις δύο ομάδες να ολοκληρώσουν με δέκα παίκτες.
Πλέον ο Παναιτωλικός θέλει νίκη επί του Παναθηναϊκού μέσα στο ΟΑΚΑ κι έναν συνδιασμό αποτελεσμάτων σε άλλα ματς, που μετατρέπουν σε… θαύμα την υπόθεση της παραμονής του στη Σούπερ Λίγλα.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 94΄ Γκόλιας (2η κίτρινη) – 85΄ Φατί (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χαριστέας, Κούσας, Ετζενγκέλε, Παλαιολόγος, Μουμίν, Μπλάζιτς – Λαζαρίδης, Παπαζαχαρίας, Γιαννιώτας
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Νταλακούρας): Τζενάμο, Γκόλιας, Κούσας, Μπουμάλ, Πασάς (62′ Μουμίν), Παλαιολόγος, Φερνάντες, Χαριστέας (80′ Μπελεβώνης), Εντζεγκουέλε, Ντολεζάι, Καμαρά (70′ Ακαλέ).
ΑΡΗΣ (Μανουέλ Μασάδο): Βελλίδης, Νέτο, Παπαζαχαρίας (56′ Κατίδης), Μίσελ, Σολτάνι (46′ Τριανταφυλλάκος), Φατί, Σανκαρέ, Γιαννιώτας, Καπετάνος, Λαζαρίδης, Ακόστα (64′ Κανούλας).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Με Ντιναμό Κιέβου ο ΠΑΟΚ – Προκρίθηκαν στα πέναλτι επί της Κλουζ οι Ουκρανοί
- Οι Μαϊάμι Χιτ παρουσίασαν τον Αντετοκούνμπο: «Εδώ γνώρισα τη γυναίκα μου, είναι μια πόλη με πολλή ζέστη, όπως στην Ελλάδα»
- Μουντιάλ 2026: Η φωτογραφία με τον Μέσι που δείχνει γιατί η Αργεντινή είναι πραγματική «ομάδα»
- Super League: Το αναλυτικό πρόγραμμα για την αγωνιστική περίοδο 2026-27 (pics)
- Super League: Τα ντέρμπι για την αγωνιστική περίοδο 2026-27 -Την 6η αγωνιστική το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
- Κλήρωση Super League: Αυτοί είναι οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής για τη σεζόν 2026-27
- Μουντιάλ σε 60 δευτερόλεπτα: Μια αγκαλιά για τον Γκάρι Νέβιλ
- Οι Άγγλοι τα παίζουν «όλα για όλα» με Γκουαρντιόλα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)























































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442