
Τα νέα μέτρα θα είναι «η μεγάλη απόφαση μετά τις εκλογές» λέει ο Φ. Σαχινίδης
Την ανάγκη να μειωθεί το έλλειμμα, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, λέγοντας ότι τα νέα μέτρα θα είναι «η μεγάλη απόφαση που θα πάρει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές». Αναφερόμενος στους μισθούς και τις συντάξεις, ο κ. Σαχινίδης σημείωσε πως «κανένας δεν μπορεί να δώσει καμία δέσμευση».
Την ανάγκη να μειωθεί το έλλειμμα, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, λέγοντας ότι τα νέα μέτρα θα είναι «η μεγάλη απόφαση που θα πάρει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές».
Αναφερόμενος στους μισθούς και τις συντάξεις, ο κ. Σαχινίδης σημείωσε πως «κανένας δεν μπορεί να δώσει καμία δέσμευση, αλλά γιατί πραγματικά εκείνο που χρειάζεται να κάνουμε και πρέπει να επιμείνουμε είναι ότι η χώρα μας θα πρέπει να μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει».
«Αν η χώρα μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του προγράμματος, τότε “ναι”, η χώρα δεν έχει καμία υποχρέωση να προχωρήσει σε άλλες περικοπές που θα οδηγήσουν σε ακόμη χειρότερη κατάσταση τους μισθωτούς», πρόσθεσε.
Επισήμανε ότι η χώρα συγκαταλέγεται μεταξύ των κρατών που πληρώνουν πολλά χρήματα για δημόσιες υπηρεσίες και παροχές, αλλά δεν έχει ικανοποιημένους πολίτες, λέγοντας πως θα πρέπει να επαναξιολογηθούν δομές και υπηρεσίες, καθώς «ορισμένες δεν έπρεπε να υπάρχουν».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Δίωξη για 5 κακουργήματα στους συλληφθέντες για τον θάνατο της Β. Νέστορα – Διώκονται και για τρομοκρατική οργάνωση
- Φωτιά στο Θριάσιο Νοσοκομείο – Εκκενώθηκε το ισόγειο
- Το στοίχημα του καλοκαιριού για τις εκπτώσεις και ο στόχος των 7 δισ. ευρώ
- Το δίλημμα του Λανουά και η αγωνία των ΕΠΟ, ΚΕΔ
- Άργος: Η στιγμή των πυροβολισμών κατά του 20χρονου από αστυνομικούς – Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο
- Οι Bone Thugs-N-Harmony απέκτησαν αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ακυρώθηκε η διαγραφή Πολάκη και η στήριξη στην ΕΛΑΣ – Ραντεβού των «κομμένων» με την πλειοψηφία για το τελικό ξεκαθάρισμα
- Μαρφίν: «Ανορθόδοξη η δίωξη, εξυπηρετεί πολιτική σκοπιμότητα» – Τι λέει η δικηγόρος των συλληφθέντων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442