Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Άκη Τσοχατζόπουλου με εισαγγελική εντολή

Εντολή για την δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου και των τεσσάρων συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, εξέδωσε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα απολογηθεί την Δευτέρα, ενώ οι τρεις εκ των συγκατηγορούμενών του την Τρίτη.

Εντολή για την δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου και των τεσσάρων συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, εξέδωσε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

Η εισαγγελέας με διάταξή της ζητά να δεσμευτούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διατηρούν στην Ελλάδα οι πέντε κατηγορούμενοι για τους οποίους εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, θεωρώντας τους ύποπτους φυγής ο ειδικός ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Η δέσμευση εκτός του πρώην υπουργού, που θα απολογηθεί για την υπόθεση την Δευτέρα του Πάσχα, αφορά τους:

  • Νίκο Ζήγρα, ξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου που κατά το εισαγγελικό πόρισμα θεωρείται «δεξί του χέρι»
  • Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, λογίστρια εκπρόσωπο στην Ελλάδα των τριών off shore εταιριών που αποδίδονται στον πρώην υπουργό
  • Γιώργο Σαχπατζίδη, επιχειρηματία, βασικό μέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που εμπλέκεται σε αγοραπωλησίες των ακινήτων μεταξύ της εταιρίας TORCASO και της μονής Βατοπεδίου.

Οι τρεις προαναφερθέντες θα απολογηθούν την Τρίτη.

Η απόφαση δέσμευσης των λογαριασμών αφορά και τον Αστέριο Οικονομίδη, που προφυλακίστηκε τη Μ.Πέμπτη μετά την απολογία του στον ανακριτή, βασικό μέτοχο σε εταιρία που εμφανίζεται να επισκευάζει το σπίτι στην οδό Διον. Αρεοπαγίτου από το 2001 και επίσης να πουλά διαμέρισμα στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι στην κόρη του πρώην υπουργού.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται υποστηρίζοντας ότι στην πορεία της έρευνας θα αποδειχθεί η αθωότητά του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024