Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Coinmad | Βρες Δώρο με όσα διαθέτεις

Coinmad | Βρες Δώρο με όσα διαθέτεις

Ο Μάνος και ο Κώστας συναντήθηκαν στο Λύκειο και έφτιαξαν ένα φανζίν για μπάντες heavy metal που το διένειμαν παντού, εντός και εκτός συνόρων. Από το 2001 είχε ήδη ωριμάσει η ιδέα μέσα τους για μια δισκογραφική εταιρεία. Το επόμενο βήμα έμελλε να γίνει τρία χρόνια αργότερα. Έγινε όμως, και ο χρόνος απέδειξε ότι δεν ήταν μια προσωρινή μεγάλη ιδέα της νεότητας. Εκτός όμως από τη μουσική, Κουφάκης και Οργανόπουλος είχαν και μια ακόμα ιδέα...

Ο Μάνος και ο Κώστας συναντήθηκαν στο Λύκειο και έφτιαξαν ένα φανζίν για μπάντες heavy metal που το διένειμαν παντού, εντός και εκτός συνόρων. Από το 2001 είχε ήδη ωριμάσει η ιδέα μέσα τους για μια δισκογραφική εταιρεία. Το επόμενο βήμα έμελλε να γίνει τρία χρόνια αργότερα. Έγινε όμως, και ο χρόνος απέδειξε ότι δεν ήταν μια προσωρινή μεγάλη ιδέα της νεότητας, αφού η Sonic Age Records υπάρχει ακόμα. Εκτός όμως από τη μουσική, Μ.Κουφάκης και Κ.Οργανόπουλος είχαν και μια ακόμα ιδέα…

Εμπνεύστηκαν από τα καταστήματα που έστηναν τη σελίδα τους στο eBay, το ιστορικό σάιτ διαδικτυακών δημοπρασιών. Ένα άρθρο για έναν τύπο που έφτασε να αποκτήσει… σπίτι κάνοντας κάθε λογής ανταλλαγές (ξεκίνησε ανταλλάσσοντας έναν… κόκκινο συνδετήρα!) αποτέλεσε πραγματική έμπνευση.

Αρχικά, η ιδέα ήταν να μπορεί κανείς να βρει τι αγοράζουν τα χρήματα που διαθέτει, ακόμα και 1 ή 2 ευρώ. Χωρίς καταλόγους, χωρίς βιτρίνες, χωρίς προτάσεις. Εάν έβγαινες στην πλατεία μιας πόλης, σήκωνες ψηλά το χέρι και διαλαλούσες ότι έχεις 10 ευρώ, μάλλον, περιέργως, κανείς δεν θα ενδιαφερόταν να σου προσφέρει κάτι προς ανταλλαγή. Απλώς θα σε περνούσαν για τρελό. Στο Διαδίκτυο όμως;

Η ιδέα «προσφέρω τόσα, τι μου δίνετε;» παρά τον αρχικό ενθουσιασμό, δεν γινόταν εύκολα αντιληπτή. Το coinmad.gr όμως θα έφτιαχνε τον δικό του ιστό, πλεγμένο αλλιώς: δωρεάν συνεργαζόμενοι καταστηματάρχες θα του επέτρεπαν να διαβάζει τακτικά το XML των διαδικτυακών τους καταστημάτων, ώστε προϊόντα, τιμές και στοιχεία επικοινωνίας να παραμένουν επίκαιρα.

Το coinmad.gr είναι σήμερα ένα διαδικτυακό κέντρο προσφορών που συλλέγει εκατοντάδες χιλιάδες προϊόντα από 533 καταστήματα ανά τον κόσμο (με ενεργή παραπομπή στον πωλητή). Όμως, το ενδιαφέρον είναι οι αναζητήσεις δώρου: εισάγεις την αξία του χαρτονομίσματος που κουνούσες στην πλατεία, επιλέγεις, εάν θέλεις, να περιοριστούν οι προσφορές σε έως και 10 κατηγορίες προϊόντων που σε ενδιαφέρουν (π.χ. τσάντες για tablet) και περιμένεις αναπαυτικά… μερικά δευτερόλεπτα για να δεχτείς προσφορές ή ορίζεις μέχρι πότε πρέπει οι ενδιαφερόμενοι πωλητές να σου κάνουν την πρότασή τους. Έτσι, για παράδειγμα η roula25 έχει δεχτεί 106 προτάσεις δώρου για τα 20 ευρώ της και της έχουν προτείνει μέχρι και βόλτα με αερόστατο για εκείνον!

Με την τρέλα των app, Μάνος Κουφάκης και Κώστας Οργανόπουλος δεν μπορούσαν να μείνουν αδρανείς. Με τη βοήθεια ενός ακόμα μέλους της «μπάντας», τον Αντώνη Αδαμάκο που βοηθάει προγραμματιστικά το coinmad.gr, άρχισαν να παίζουν σκληρό ροκ. Θα έφτιαχναν το Βρες Δώρο για Android. Και το έκαναν.

Το Βρες Δώρο βρίσκεται στο Google Play, δωρεάν. Εκτός από το να βρίσκει δώρα για τα λεφτά σας εν κινήσει, αξιοποιεί τον εντοπισμό θέσης και τους χάρτες της Google για να δώσει μια ακόμα χρήσιμη πληροφορία στον χρήστη: πόσο απέχει από το ενδεχομένως υπαρκτό κατάστημα από τούβλα και λάσπη, δηλαδή από το σημείο όπου θα αγοράσει το δώρο του.

O Κώστας μου τηλεφώνησε σήμερα το πρωί (με έψαχνε από χτες, είδα την κλήση) ακούγοντας την εκπομπή της Δώρας Παυλίδου «Βουτιά στα social media», όπου κάτι συζητούσαμε για το Instagram και το Facebook. Βρήκα την ιστορία τους ενδιαφέρουσα και αποφάσισα να σας την μεταφέρω. Ελπίζω να σας εμπνεύσει.

Ανθή Παναγιωτάκη
@techingr

Ο Μάνος Κουφάκης σπούδασε πληροφορική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκηνοθεσία κινηματογράφου στη Σχολή Σταυράκου. Το 2001 δημιουργεί την ανεξάρτητη μουσική εταιρεία Cult Metal Classics κι επανεκδίδει μια σειρά από κλασσικούς δίσκους της δεκαετίας ’80 σε CD. To 2003 ιδρύει την Sonic Age records με σκοπό την προώθηση και παραγωγή νέων μουσικών άλμπουμ από συγκροτήματα του ευρύτερου χώρου του hard rock και του heavy metal, ενώ από το 2003 συμμετέχει ως παραγωγός σε ταινίες. Το 2009, ξεκινά την ιστοσελίδα Coinmad, η οποία προσφέρει υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου και από το 2011 ασχολείται με την ανάπτυξη mobile εφαρμογών. Η πρώτη του δουλειά «Βρες Δώρο», η οποία υποστηρίζεται από το Coinmad, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2012. Συμμετέχει στο Meet in 5′, έναν πρωτοποριακό, ανταλλακτικό τρόπο διάδρασης, για ανθρώπους που ασχολούνται με το διαδίκτυο και τις mobile εφαρμογές.
Ο Κώστας Οργανόπουλος είναι συνιδιοκτήτης της ιστοσελίδας αγοραπωλησιών Coinmad. Παράλληλα επιχειρεί στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου από το 2004, έχοντας ιδρύσει τη δισκογραφική εταιρεία και το Online κατάστημα, Sonic Age records. Από τον Φεβρουάριο του 2012, ξεκινάει το Meet in 5′ blog, μέσω του οποίου γίνεται μια προσπάθεια που φιλοδοξεί να δημιουργησεί νέες συνεργασίες για startups στον τομέα του διαδικτύου και των mobile εφαρμογών. Είναι απόφοιτος ηχοληψίας και έχει συμμετάσχει ως παραγωγός σε ταινίες.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024