Μικρή η κάλυψη σε δημοπρασία δεκαετών γερμανικών ομολόγων
Με ιστορικά χαμηλά επιτόκια και εξαιρετικά αδύναμη κάλυψη δανείστηκε η Γερμανία 5 δισ. ευρώ σε δημοπρασία 10ετών ομολόγων την Τετάρτη. Τα επιτόκια διαμορφώθηκαν μόλις στο 1,77% -χαμηλότερα του πληθωρισμού- αλλά οι επενδυτές υπέβαλαν προσφορές μόνο για 4,1 δισ. ευρώ, αφήνοντας τεχνικά ακάλυπτη τη δημοπρασία.
Με ιστορικά χαμηλά επιτόκια και εξαιρετικά αδύναμη κάλυψη δανείστηκε η Γερμανία 5 δισ. ευρώ σε δημοπρασία 10ετών ομολόγων την Τετάρτη.
Τα επιτόκια διαμορφώθηκαν μόλις στο 1,77% αλλά οι επενδυτές υπέβαλαν προσφορές μόνο για 4,1 δισ. ευρώ, αφήνοντας τεχνικά ακάλυπτη τη δημοπρασία -το υπόλοιπο ποσό καλύφθηκε από τη γερμανική Κεντρική Τράπεζα.
Στην πράξη, τα επιτόκια έπεσαν σε αρνητικό επίπεδο: Καθώς ο πληθωρισμός κυμαίνεται πάνω από το 2%, ο δανεισμός με κουπόνι 1,77% σημαίνει ότι το γερμανικά κράτος δανείζεται σχεδόν δωρεάν και οι επενδυτές αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να μην έχουν πραγματικό κέρδος όταν τα ομόλογα αποπληρωθούν.
Ανάλογη εξέλιξη είχε καταγραφεί τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε επίσης «σοβούσε» στις αγορές η ανησυχία για την Ισπανία και την Ιταλία, που ανέβαζαν τα επιτόκια των ομολόγων των δύο χωρών, ρίχνοντας το γερμανικό κόστος δανεισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ΕΕ ξεκίνησε ελέγχου του ευρωπαϊκού κόμματος της AfD – Η «Ευρώπη των Κυριαρχών Εθνών» ίσως κηρυχθεί εκτός νόμου
- Σε ρινγκ μετατρέπεται ο Λευκός Οίκος για τα 80ά γενέθλια του Τραμπ
- Όλες οι σκέψεις της Έλι Μπάμπερ όταν έμαθε ότι θα υποδυθεί την Κέιτ Μος
- Με… ελικόπτερα στο προπονητικό κέντρο οι παίκτες της Εθνικής Βραζιλίας – Μόνος του έφτασε Νεϊμάρ (vid)
- Βίντεο ντοκουμέντο με τους δράστες της ένοπλης επίθεσης σε ιδιοκτήτη καταστήματος στην Πατησίων
- Λίβανος: Το Ισραήλ κήρυξε «ζώνη πολέμου» τις περιοχές νότια του ποταμού Ζαχράνι – Ευρείες εντολές εκκένωσης

