Εντατικές διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Εντατικές είναι οι διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο μεταξύ κυβέρνησης - τρόικας και τραπεζιτών για τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος, οι συνολικές ανάγκες του οποίου υπολογίζονται στα 40 δισ. ευρώ. Ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο θα λάβει την απόφαση έως τις 20 Απριλίου, ενώ σήμερα Παρασκευή λήγει η προθεσμία της Τράπεζας της Ελλάδος προς τις τράπεζες για την κατάθεση των σχεδίων κεφαλαιακής ενίσχυσης.
Σκληρό παζάρι διεξέγεται στο παρασκήνιο μεταξύ κυβέρνησης – τρόικας και τραπεζιτών για τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος, οι συνολικές ανάγκες του οποίου υπολογίζονται στα 40 δισ. ευρώ.
Ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο θα λάβει την απόφαση έως τις 20 Απριλίου, ενώ σήμερα Παρασκευή λήγει η προθεσμία της Τράπεζας της Ελλάδος προς τις τράπεζες για την κατάθεση των σχεδίων κεφαλαιακής ενίσχυσης (capital plans).
«Η σχετική διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που αναμένεται να ανακοινωθεί έως τις 20 Απριλίου», είπε την Πέμπτη από την Κύπρο ο κ. Παπαδήμος.
Η ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αναμένεται έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, συμπλήρωσε.
Υπενθυμίζεται ότι η ενίσχυση των τραπεζών θα γίνει με ομόλογα του EFSF και όχι μετρητά.
Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή που επικαλούνται Τα Νέα, οι συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών ανέρχονται στα 40 δισ. ευρώ.
Σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνονται όλα τα κεφάλαια που χρειάζονται οι τράπεζες, ανεξαρτήτως της αιτίας τους, αν δηλαδή είναι το «κούρεμα» των ομολόγων ή οι προβλέψεις για τα επισφαλή δάνεια, και του τρόπου κάλυψης αυτών των αναγκών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μια βιβλιοθήκη στην Οξφόρδη ως «ζωντανή χρονοκάψουλα»
- Οικονομικών φόρουμ Δελφών: Συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση
- Η γνώριμη Μονακό στον δρόμο του Ολυμπιακού: Οι κοινοί πρωταγωνιστές και οι προηγούμενες ματσάρες (vids)
- ΗΠΑ: Δικαστής αμφισβητεί τη συνταγματικότητα της προσφυγής του Τραμπ εναντίον της αμερικανικής εφορίας
- Greece Expands List of Protected ‘Untouched Beaches’
- «Ξέσπασε» ο Γκουαρντιόλα με τις τιμές των εισιτηρίων του Μουντιάλ: «Το ποδόσφαιρο είναι για τους φιλάθλους»
- Κεφαλονιά: Για απάτη είχε μηνυθεί από πρώην πελάτη του ο 66χρονος που μιλούσε με τη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ
- ΣΥΡΙΖΑ για ρεπορτάζ in: Πόσο καιρό θα κάνει τον «ψόφιο κοριό» για τις υποκλοπές ο Μητσοτάκης;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442