Ο Γιουσού Ντουρ υπουργός Πολιτισμού στη νέα κυβέρνηση της Σενεγάλης
Ένας από τους πιο γνωστούς Σενεγαλέζους μουσικούς (και στο ελληνικό κοινό), ο Γιουσού Ντουρ, ορίστηκε υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στην κυβέρνηση που σχημάτισε ο νέος πρόεδρος της χώρας, Μάκι Σαλ. Ο Ντουρ είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για να διεκδικήσει την προεδρία της χώρας αλλά η κεντρική εκλογική επιτροπή απέρριψε την υποψηφιότητά του.
Ένας από τους πιο γνωστούς Σενεγαλέζους μουσικούς, ο Γιουσού Ντουρ, ορίστηκε υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στην κυβέρνηση που σχημάτισε ο νέος πρόεδρος της χώρας, Μάκι Σαλ.
Ο Ντουρ είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για να διεκδικήσει την προεδρία της χώρας αλλά η κεντρική εκλογική επιτροπή απέρριψε την υποψηφιότητά του.
Ο βραβευμένος με Grammy μουσικός είναι γνωστός και στο ελληνικό κοινό από τη δεκαετία του 1980 όταν συμμετείχε στη μεγάλη συναυλία υπέρ της Διεθνούς Αμνηστίας.
Νέος πρωθυπουργός είναι ο πρώην τραπεζίτης Αμπντούλ Κέιν ενώ και ο υπουργός Οικονομικών προέρχεται από τον τραπεζικό κλάδο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βενεζουέλα: Αγγίζουν τους 4.500 οι νεκροί από το διπλό σεισμό
- Γαλλία: Συναγερμός για «εξαιρετικά σφοδρή» πυρκαγιά σε δάσος νοτιοανατολικά του Παρισιού
- Γιορτή σήμερα 13 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]
- Eurobasket U20: «Βαριά» ήττα για την Εθνική Νέων Γυναικών από την Πορτογαλία (43-78)
- Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά εσωκομματικό δημοψήφισμα για στήριξη της ΕΛΑΣ και μη κάθοδο στις επόμενες εκλογές
- Τουρκία: Συνελήφθη ο ροκ σταρ Χαλούκ Λεβέντ
- Άρης: Κίνηση για τον Βασίλη Τολιόπουλο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442