Ζημίες 415,4 εκατ. ευρώ για τη MIG το 2011
Ενοποιημένη καθαρή ζημία μετά από φόρους, δικαιώματα μειοψηφιών 415,4 εκατ. ευρώ στις οποίες περιλαμβάνονται λογιστική μείωση αξίας ενεργητικού, μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες και έκτακτες δαπάνες ύψους 172,2 εκατ.ευρώ παρουσίασε το 2011 η Marfin Investment Group (MIG). Σε εταιρικό επίπεδο ζημίες μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 182,8 εκατ. ευρώ.
Ενοποιημένη καθαρή ζημία μετά από φόρους, δικαιώματα μειοψηφιών 415,4 εκατ. ευρώ στις οποίες περιλαμβάνονται λογιστική μείωση αξίας ενεργητικού, μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες και έκτακτες δαπάνες ύψους 172,2 εκατ.ευρώ παρουσίασε το 2011 η Marfin Investment Group (MIG). Σε εταιρικό επίπεδο ζημίες μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 182,8 εκατ. ευρώ
Ο όμιλος σημείωσε ενοποιημένες πωλήσεις για το 2011 1.545,6 εκατ. ευρώ και ζημίες προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 64,9 εκατ. ευρώ. Η Καθαρή Θέση του ομίλου είναι στα 1,74 δισ και αντιπροσωπεύει 2,26 ευρώ ανά μετοχή. Τα τρέχοντα επίπεδα ρευστών διαθεσίμων σε εταιρικό επίπεδο υπολογίζονται σε 148,7 εκατ. ευρώ.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MIG Ευθύμιος Μπουλούτας σημείωσε ότι οι τρέχουσες προβλέψεις των επιχειρηματικών σχεδίων του Ομίλου αναφέρονται σε περαιτέρω βελτίωση της επίδοσης των εταιρειών από το 2012 και μετά. «Θα συνεχίσουμε τον περιορισμό του κόστους σε κάθε τομέα καθώς και τα προγράμματα συνετής ανάπτυξης ενώ αξιολογούνται όλες οι επενδύσεις μας για πιθανές κινήσεις εξορθολογισμού του χαρτοφυλακίου μας».
«Οι πρόσφατες εξελίξεις της συμφωνίας της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους πιστωτές της, η ολοκλήρωση του PSI+ και η αναμενόμενη αύξηση ρευστότητας λόγω της ανακεφαλαιοποίησης του ελληνικού τραπεζικού τομέα εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στη σταδιακή βελτίωση του κλίματος. Η κεφαλαιακή ενίσχυση από την σχεδιαζόμενη έκδοση του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου θα συμβάλλει στην ενίσχυση των προσπαθειών για την δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας στους μετόχους» προσθέτει ο κ. Μπουλούτας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στη Συρία ο Γκουτέρες – Η πρώτη επίσκεψη επικεφαλής του ΟΗΕ από το 2009
- Αυτοκίνητα: Τα κινεζικά brands επεκτείνονται στην Ελλάδα – Οι μεγάλοι παίκτες και η εικόνα στην Ευρώπη
- «Ο Γεντβάι φεύγει από τον Παναθηναϊκό – Έκλεισε στην Αλ Σαμπάμπ» (pic)
- Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων: Μία ανάσα από τα 2 ευρώ και με επιδότηση
- ΠΑΣΟΚ: Τα «καρφιά» Ανδρουλάκη, το άρθρο 110 και το πρέσινγκ στο Μαξίμου
- Η Βιλερμπάν έδωσε εγγυήσεις στον Φρανσίσκο και «τελείωσε» τις φήμες για το μέλλον του
- Σαουδική Αραβία: Ελληνικοί Patriot αναχαίτισαν βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη
- Όταν η ΝΔ ομολογεί ότι θέλει να μετατρέψει το προεκλογικό της πρόγραμμα και το ιδεολογικό της στίγμα σε συνταγματική διάταξη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)





![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)





















![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442