Διακήρυξη και πολιτική συμμαχιών εν όψει εκλογών παρουσιάζει ο Αλ.Τσίπρας
Την διακήρυξη και την πολιτική των συμμαχιών εν όψει των εκλογών παρουσιάζει σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας έχει τονίσει την ανάγκη συγκρότησης συνασπισμού εξουσίας για μια εναλλακτική πολιτική απέναντι στο μνημόνιο, ενώ έχει επισημάνει ότι οι εκλογές είναι ευκαιρία για μια μεγάλη ανατροπή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Την διακήρυξη και την πολιτική των συμμαχιών εν όψει των εκλογών παρουσιάζει σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας έχει τονίσει την ανάγκη συγκρότησης συνασπισμού εξουσίας για μια εναλλακτική πολιτική απέναντι στο μνημόνιο, ενώ έχει επισημάνει ότι οι εκλογές είναι ευκαιρία για μια μεγάλη ανατροπή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Στη διάρκεια συγκέντρωσης στα Καλύβια Αττικής, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επισήμανε: «Από την μια υπάρχει το κόμμα του μνημονίου. Και η άλλη πλευρά είναι η εναλλακτική πολιτική για την οποία χρειάζεται να συγκροτηθεί ένας νέος συνασπισμός εξουσίας και να διεκδικήσει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, με την δύναμη της οποίας θα απαλλάξει την χώρα από την πολιτική των μνημονίων και τις ληστρικές και ταπεινωτικές δανειακές συμβάσεις».
Ο ίδιος παρουσίασε τους πέντε άξονες της προγραμματικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ που είναι η καταγγελία της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου, το μορατόριουμ στις πληρωμές, η αναδιανομή πλούτου, ο δημόσιος έλεγχος στις τράπεζες και τα μέτρα για τους πιο αδύναμους.
Ο κ. Τσίπρας έχει υπογραμμίσει ότι «οι εκλογές είναι μια ευκαιρία για να δημιουργηθεί η προοπτική μιας μεγάλης ανατροπής στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κίνηση στους δρόμους: Χάος στους δρόμους – Στο «κόκκινο» ο Κηφισός, πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- UBS Sees Greek Banks as Undervalued, Raises Price Targets
- Μπακς – Θάντερ 102-122: Ήττα για τα «Ελάφια» παρά τη «γεμάτη» εμφάνιση του Αντετοκούνμπο (vid)
- Κακοκαιρία: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί στην Αττική
- Η «ανάπτυξη» του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορεί να συγκαλύψει τον πραγματικό οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό της χώρας
- Επιστροφή στην ευρωπαϊκή «δράση» για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ
- Ήθελα να του ρίξω γροθιά στο πρόσωπο: Η περίεργη χημεία των Μάθιου ΜακΚόναχι και Γούντι Χάρελσον στο True Detective
- Super Technologies: Μια επένδυση-σταθμός που αλλάζει τον χάρτη του iGaming στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442