Σφοδρές συνοριακές συγκρούσεις ανάμεσα σε Σουδάν και Νότιο Σουδάν
Σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε στρατιώτες του Σουδάν και του Νοτίου Σουδάν έχουν ξεσπάσει σε αρκετές διαμφισβητούμενες συνοριακές περιοχές. Εκπρόσωπος του Νοτίου Σουδάν δηλώνει ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη αντιπαράθεση από τότε που ο Νότος διακήρυξε την ανεξαρτησία του. Ανέβαλε την επίσκεψή του στο Νότιο Σουδάν ο πρόεδρος του Σουδάν, Ομάρ ελ-Μπεχίρ, μετά από την επίθεση του στρατού του Νότιου Σουδάν εναντίον πετρελαϊκού συγκροτήματος που διεκδικούν και οι δύο περιοχές.
Σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε στρατιώτες του Σουδάν και του Νοτίου Σουδάν έχουν ξεσπάσει σε αρκετές διαμφισβητούμενες συνοριακές περιοχές.
Εκπρόσωπος του Νοτίου Σουδάν δηλώνει ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη αντιπαράθεση από τότε που ο Νότος διακήρυξε την ανεξαρτησία του.
Την αναβολή της επίσκεψης του στο Νότιο Σουδάν αποφάσισε ο πρόεδρος του Σουδάν, Ομάρ ελ-Μπεχίρ, μετά από την επίθεση του στρατού του Νότιου Σουδάν εναντίον πετρελαϊκού συγκροτήματος στρατηγικής σημασίας.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση του Σουδάν ανακοίνωσε την αναβολή του ελ-Μπεχίρ στην πρωτεύουσα του Νοτίου Σουδάν Τζούμπα μετά την επίθεση στρατιωτών του Νοτίου Σουδάν εναντίον του πετρελαϊκού συγκροτήματος Χεγκλίγκ.
Οι συγκρούσεις οδήγησαν τον πρόεδρο του Νοτίου Σουδάν να προειδοποιήσει για πόλεμο. «Το πρωί αεροπορικές δυνάμεις του Σουδάν ήρθαν και βομβάρδισαν περιοχές στην επαρχία Γιούνιτι» είπε.
«Μετά από αυτόν τον εκτεταμένο βομβαρδισμό, οι δυνάμεις μας δέχθηκαν επίθεση από τις σουδανικές δυνάμεις ασφαλείας και από ενόπλους» είπε.
«Μας επιβάλλεται πάλι ένας πόλεμος, αλλά είναι το Σουδάν που τον επιδιώκει» πρόσθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Εθνική πόλο: Πότε θα διεξαχθεί ο ημιτελικός του Super Final με την Ιταλία
- Σύρος: Συνεχίζεται το θρίλερ με τη δολοφονία της 42χρονης διασώστριας – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Τα στοιχεία επιμένουν ότι υπήρξε σκάνδαλο Novartis πίσω από το αφήγημα περί «σκευωρίας»
- MyCenae: Δίνοντας σάρκα και οστά στον μύθο των Ατρειδών
- Πόσο κοστίζει το μισθολογικό χάσμα στην ΕΕ; Τι χάνει μια Ελληνίδα σε ετήσιο εισόδημα σε σχέση με έναν άνδρα
- Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να φύγει από τον ανθρώπινο έλεγχο – Γιατί είναι ανησυχητικό το «ατύχημα» της OpenAI
- Σήμερα η Ελλάδα αποχαιρετά την σπουδαία Μαίρη Λίντα – Πού θα γίνει η κηδεία της
- Συντάξεις «πείνας» για 8 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 24.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/paul-n5gFu17iYug-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442