Διεθνές ενδιαφέρον προσελκύει η φωτογραφία του φιλιού που ανταλλάσσουν ένας νεαρός Ισραηλινός και μία Ιρανή κρατώντας μπροστά στο φακό τα διαβατήριά τους.

Στο δικτυακό τόπο Israel loves Iran, όπου αναρτήθηκε η φωτογραφία, συγκεντρώνονται συγχαρητήρια μηνύματα από όλα τα μέρη του κόσμου -περιλαμβανομένου του Ιράν- για την πρωτοβουλία Ισραηλινών ακτιβιστών που στοχεύει να κινητοποιήσει την κοινή γνώμη της χώρας κόντρα σε μία ενδεχόμενη επίθεση στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Το διαδικτυακό κάλεσμα σε ειρήνη, μία πρωτοβουλία που ανήκει σε ένα ζευγάρι Ισραηλινών, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών δικτυακών τόπων και εφημερίδων στο Ισραήλ, αλλά και διεθνώς.

Συνομιλώντας με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, ο Ρόνι Έντρι, εμπνευστής της πρωτοβουλίας, λέει ότι ήλπιζε πως η κίνησή του θα «έφτανε» έως τους Ιρανούς, αλλά δεν πίστευε ποτέ ότι θα αποκτήσει τέτοια δυναμική.

Στη σχετική του σελίδα στο Facebook ο Ρόνι Έντρι και η σύζυγός του φωτογραφίζονται με τα παιδιά τους δίπλα στις λέξεις «Ιρανοί, δεν θα βομβαρδίσουμε ποτέ τη χώρα σας, σας αγαπάμε».

«Δεν εκπροσωπώ επίσημα τη χώρα μου. Είμαι ένας πατέρας και καθηγητής» γράφει ο Έντρι, λέγοντας ότι θέλει να στείλει ένα μήνυμα εκ μέρους της οικογένειάς του, των γειτόνων του, των μαθητών και των φίλων του: «Σας αγαπάμε. Δεν θέλουμε να σας κάνουμε κακό. Αντιθέτως, θέλουμε να συναντηθούμε, να πιούμε καφέ και να μιλήσουμε για σπορ».

Τη σελίδα στο Facebook επικροτούν μέχρι στιγμής 29.000 άτομα που στέλνουν μηνύματα φιλίας, αγάπης και ειρήνης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ