Η απόφαση είναι οριστική και αμετάκλητη: Σύσσωμο το Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός παραιτήθηκε την Παρασκευή, έπειτα από το συμβούλιο που διήρκεσε για περίπου τρεις ώρες, ενώ για τις 18 Απριλίου ορίστηκε Γενική Συνέλευση προκειμένου να εκλεγεί νέο Δ.Σ. Παράλληλα, ο Ανδρέας Βγενόπουλος ζήτησε πίσω το 1,7 εκατ. ευρώ που είχε δώσει πρόσφατα για εξόφληση των ποδοσφαιριστών και οι Αδαμάντιος Πολέμης και Θοδωρής Βασιλάκης απέσυραν τα δάνειά τους.

Μετά την ολοκλήρωση του Δ.Σ. ο Δημήτρης Γόντικας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι εάν δεν προκύψει νέο ΔΣ στις 18 Απριλίου, τότε, οι «πράσινοι» οδεύουν στο Πρωτοδικείο:

«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια αλλά πλέον δεν υπάρχουν τα ελάχιστα εχέγγυα για να δουλέψουμε. Με αυτές τις εξελίξεις δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους στάθηκαν δίπλα μας αυτό το διάστημα, την ομάδα και τον προπονητή που κράτησαν την ομάδα όρθια.

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, παραιτούμαστε για να ευαισθητοποιηθούν οι ιδιοκτήτες. Ελπίζω ο Παναθηναϊκός να βρει τον δρόμο του. Οι εξελίξεις θα τρέξουν στις 18 Απριλίου.

Τότε θα γίνει, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα, νέα Γενική Συνέλευση για την εκλογή νέου ΔΣ. Είναι προφανείς οι λόγοι που δεν μπορούμε να συνεχίσουμε», είπε αρχικά ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του Παναθηναϊκού.

Όσο για την UEFA και το τι θα γίνει στο εξής, είπε: «Έχουν δρομολογηθεί κινήσεις και θα γίνει κάποια προσπάθεια. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια, πλέον απευθυνθείτε στους μετόχους. Το τελευταίο που μπορώ να σας πω ως πρόεδρος είναι ότι θα πάω να μεταφέρω στους παίκτες τις εξελίξεις».

Λομβάρδου: «Άλλοι βοηθάνε, άλλοι τα παρατάνε»

Λίγες ώρες αργότερα, η εκπροσώπος του Ανδρέα Βγενόπουλου, Ζούλα Λομβάρδου, με γραπτή της δήλωση έριξε βέλη κατά των άλλων μετόχων και τόνισε ότι θέλει να αποκαταστήσει την αλήθεια σχετικά με τις παραιτήσεις του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας που είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνά ο σύλλογος μας, θέλω να ενημερώσω ότι η σωστή σειρά των παραιτήσεων από το ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, έχει ως εξής:

Προ ημερησίας διατάξεως, διαβάστηκε επιστολή παραίτησης του κυρίου Σωτήρη Τζήμα από τον ίδιο.

Κατόπιν ο κύριος Γόντικας ενημέρωσε το ΔΣ ότι υπάρχει επιστολή παραίτησης του κυρίου Νίκου Χατζηνικολάου και επίσης προφορική πρόθεση παραίτησης του κυρίου Σωτήρη Λουμίδη.

Επίσης μας ενημέρωσε για τη δική του πρόθεση να παραιτηθεί, καθώς υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορούσε και πολύ σωστά, να αναλάβει τις όποιες αστικές και ποινικές ευθύνες θα τον βαρύνουν εν όψει της αδυναμίας της ΠΑΕ να καλύψεις τις οικονομικές της υποχρεώσεις, κάποιες από τις οποίες συνιστούν ποινικά αδικήματα.

Κατόπιν, πήρα το λόγο και εξήγησα ότι μολονότι προσερχόμενη στο ΔΣ, δεν ήταν στις προθέσεις μου η παραίτηση μου από αυτό, αναγκάζομαι να προβώ σε αυτή την ενέργεια διότι το ΔΣ δεν θα είχε πλέον λόγο ύπαρξης.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός διαλύθηκε στην πράξη από τη διαφορετική αντιμετώπιση και δράση των μετόχων της σε σχέση με τις εταιρικές τους υποχρεώσεις.

Μαίρη Λομβάρδου-Ζούλα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο