
Μονόδρομος η επιστροφή παράνομων μεταναστών στη χώρα τους, λέει ο Μ.Χρυσοχοΐδης
Διαβεβαιώσεις ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους της Κοζάνης από τη δημιουργία του κέντρου προσωρινής κράτησης παράνομων μεταναστών έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ.Χρυσοχοΐδη, τονίζοντας ότι αντίθετα θα δοθεί πνοή στην τοπική κοινωνία. Είπε ότι δεν θα μεταφερθούν στο συγκεκριμένο χώρο αλλοδαποί που έχουν συλληφθεί για έκνομες πράξεις, ενώ υπογράμμισε ότι «αποτελεί μονόδρομο η επιστροφή των μη νόμιμων μεταναστών στη χώρα τους».
Διαβεβαιώσεις ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους της Κοζάνης από τη δημιουργία του κέντρου προσωρινής κράτησης παράνομων μεταναστών έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ.Χρυσοχοΐδη, τονίζοντας ότι αντίθετα θα δοθεί πνοή στην τοπική κοινωνία.
«Θα τονωθούν οι τοπικές οικονομίες, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, θα προσληφθούν υπάλληλοι για την καθαριότητα, για τη φύλαξη, για τη διοικητική μέριμνα και υποστήριξη, θα ενισχυθεί το τοπικό εμπόριο και βεβαίως αυτό θα δημιουργήσει στη συνέχεια άλλες παράπλευρες δραστηριότητες στην οικονομία μας» είπε ο υπουργός, ο οποίος συναντήθηκε με φορείς και βουλευτές της Κοζάνης.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξήγησε ότι επελέγη πρώτη η Κοζάνη, καθώς παραχωρήθηκε άμεσα ο χώρος του πρώην στρατοπέδου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό θα μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να φιλοξενηθούν μη νόμιμοι μετανάστες που μένουν στη χώρα μας. Σημείωσε, επίσης, πως ο χώρος πληροί όλες τις προδιαγραφές για ανθρώπινη εγκατάσταση και βρίσκεται μακριά από τον αστικό ιστό.
Ανέφερε ακόμη πως δεν θα μεταφερθούν στο συγκεκριμένο χώρο αλλοδαποί που έχουν συλληφθεί για έκνομες ενέργειες. Για όσους μεταφερθούν εκεί είτε θα κινείται διαδικασία απέλασης τους, είτε θα εξετάζονται τα αιτήματα όσων ζητούν άσυλο. «Αποτελεί μονόδρομο για εμάς η επιστροφή των μη νόμιμων μεταναστών στη χώρα τους και είμαστε αποφασισμένοι για αυτό», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ.Χρυσοχοΐδης και έκανε λόγο για είσοδο κάθε χρόνο στη χώρα μας 130.000 παράνομων μεταναστών, που παραμένουν αποκλεισμένοι στην Ελλάδα.
Σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας των κέντρων προσωρινής κράτησης σημείωσε πως εσωτερικά τους χώρους θα επιτηρούν άντρες ιδιωτικής ασφάλειας και εξωτερικά θα περιπολούν αστυνομικοί, ενώ θα δημιουργηθεί περίφραξη κατάλληλη, ώστε να μην είναι εφικτή η απόδραση των μεταναστών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κεφαλονιά: 19χρονη βρέθηκε νεκρή στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου
- Καύσιμα: Πάνω κάτω οι τιμές στο πετρέλαιο κίνησης
- Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για σκάνδαλο υποκλοπών και ΟΠΕΚΕΠΕ – «Έχουμε γίνει πελάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας»
- Τι πρέπει να προσέχετε για να μην χάσετε τον σκύλο σας
- Το λάθος, το «όνειρο», το bad trip: Η ποδηλατάδα του Άλμπερτ Χόφμαν και το πρώτο «ταξίδι» με LSD
- Λεμπρόν Τζέιμς: Ένα ακόμη ιστορικό ορόσημο στο NBA για τον «Βασιλιά»
- Μυτιλήνη: Νεκρός οδηγός μηχανής, έπειτα από πρόσκρουση σε απορριμματοφόρο
- Ηράκλειο: Σύλληψη 36χρονου για ενδοοικογενειακή βία μετά από καταγγελία πολίτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442