
Εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών προς ΟΤΑ για εξόφληση οφειλών τους
Επείγουσα εγκύκλιο απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών προς τους ΟΤΑ και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, με θέμα την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους. Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι η εξόφληση δεν θα γίνει με τη συνδρομή των χρηματοπιστωτικών δομών και δανείων, αλλά σε βάρος των πιστώσεων προς αυτό το σκοπό στον κρατικό προϋπολογισμό και με έκτακτη χρηματοδότηση των δικαιούχων φορέων.
Επείγουσα εγκύκλιο απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών προς τους ΟΤΑ και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, με θέμα την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους.
Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των Δήμων και των Περιφερειών «θα γίνει όχι με τη συνδρομή των χρηματοπιστωτικών δομών και δανείων, αλλά σε βάρος των πιστώσεων, που έχουν προβλεφθεί για το σκοπό αυτό, στον Κρατικό προϋπολογισμό και με έκτακτη χρηματοδότηση των δικαιούχων φορέων».
Σημειώνεται, δε, στην εγκύκλιο ότι «οι σχετικές πιστώσεις θα μεταβιβαστούν στους δικαιούχους φορείς από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, μέσω του προϋπολογισμού του υπουργείου Εσωτερικών και ότι οι πληρωμές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό και μέσα στις οριζόμενες προθεσμίες».
Η εγκύκλιος αναφέρει, επίσης, ότι η έκτακτη χρηματοδότηση θα διατεθεί για τις δηλωθείσες υποχρεώσεις και σε αντίθετη περίπτωση θα επιστρέφεται το σύνολο ή μέρος της έκτακτης χρηματοδότησης στον Κρατικό προϋπολογισμό.
Παράλληλα γίνεται γνωστό ότι το Γενικό Λογιστήριο τού Κράτους, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, θα προβεί σε επιτόπιους δειγματοληπτικούς ελέγχους, προκειμένου να επαληθευτεί το ύψος των υποχρεώσεων, πριν από τη λήψη της απόφασης χρηματοδότησης, αλλά και μετά την καταβολή των πληρωμών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βασίλης Κικίλιας: «Για εμάς η ασφάλεια είναι πάνω απ’ όλα – Πληρότητες έως και 100%»
- «Οι 12 Ένορκοι»: Για 12η χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη
- «Πατριωτική» βενζίνη – Ο Τραμπ, το Ιράν και το μυστήριο του Freedom Fuel Network
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Συντάξεις Αυγούστου – Σεπτεμβρίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής
- Άσκηση: Γιατί αργούμε να δούμε αλλαγές;
- Στο τραπέζι παράταση της τριετής φοροαπαλλαγής για τα ενοίκια
- Marfin: Απολογούνται οι δύο 42χρονοι, αναμένεται η έκδοση της 46χρονης – Πού στρέφονται οι έρευνες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442