Από το Ηράκλειο ξεκίνησε, ουσιαστικά σήμερα, την προεκλογική εκστρατεία του κόμματός της η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κυρία Μπακογιάννη που βρίσκεται στο Ηράκλειο, για περιοδεία και επαφές, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου επανέλαβε τη βεβαιότητά της για την είσοδο του κόμματός της στη Βουλή ενώ άσκησε σκληρή κριτική στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Όπως είπε η κυρία Μπακογιάννη η προσπάθεια της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» ξεκινά από την Κρήτη η οποία την στήριξε σε μια πορεία η οποία δεν ήταν εύκολη, αλλά σήμερα δικαιώνεται.

Σύμφωνα με την ίδια, τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο στο νησί αλλά και σε όλη τη χώρα, θα είναι νέα στην πολιτική άτομα, «που δεν θα προέρχονται από κομματικούς σωλήνες, αλλά θα είναι άτομα που προέρχονται από τα σπλάχνα της κοινωνίας, γνώστες των τοπικών προβλημάτων».

Αναφερόμενη στην επόμενη ημέρα των εκλογών είπε ότι είναι μονόδρομος η συνεργασία των κομμάτων και μάλιστα με προγραμματική σύγκλιση. «Υποχρεωτικά θα υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας με προγραμματικό πλαίσιο» είπε.

Ακόμη ανέφερε ότι το προγραμματικό πλαίσιο για τη Δημοκρατική Συμμαχία εμπεριέχεται στα εξής τρία σημεία: Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, που προϋποθέτει μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200, μείωση της επιχορήγησης των κομμάτων στο 50% και μείωση των αμοιβών των βουλευτών.

Επίσης η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» άσκησε σκληρή κριτική στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την τακτική που ακολουθούν τονίζοντας πως έχουν ξεχάσει τους πολίτες αυτής της χώρας αλλά και στα κόμματα που ακολουθούν την πολιτική που «χαϊδεύει» αυτιά και λαϊκίζει χωρίς να δίνει ουσιαστικές απαντήσεις στα προβλήματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ