Οι Βρετανοί αστυνομικοί θα πρέπει να αποδεικνύουν σε ετήσια βάση ότι είναι σε καλή φυσική κατάσταση γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα περικόπτεται ο μισθός τους. Αυτό προβλέπεται σε έκθεση που συντάχθηκε για λογαριασμό της κυβέρνησης και η οποία διαπίστωσε ότι οι μισοί από τους αστυνομικούς είναι υπέρβαροι και ένας στους εκατό πάσχει από νοσηρή παχυσαρκία.

Οι Βρετανοί αστυνομικοί θα πρέπει να αποδεικνύουν σε ετήσια βάση ότι είναι σε καλή φυσική κατάσταση γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα περικόπτεται ο μισθός τους.

Αυτό προβλέπεται σε έκθεση που συντάχθηκε για λογαριασμό της κυβέρνησης και η οποία διαπίστωσε ότι οι μισοί από τους αστυνομικούς είναι υπέρβαροι και ένας στους εκατό πάσχει από νοσηρή παχυσαρκία.

«Οι αστυνομικοί, εκτός από αυτούς που ανήκουν στις ένοπλες μονάδες, αφού περάσουν ένα τεστ φυσικής κατάστασης όταν εντάσσονται (στο σώμα), δεν υποβάλλονται σε καμία άλλη εξέταση επί 25-30 χρόνια» εξήγησε ο συγγραφέας της μελέτης, ο νομικός Τομ Γουίνσορ.

Η έκθεση περιλαμβάνει μια σειρά από προτάσεις για τη μεταρρύθμιση των συνθηκών εργασίας και του μισθού των αστυνομικών, στο πλαίσιο της μείωσης των δημόσιων δαπανών.

Περίπου οι μισοί αστυνομικοί (44%) είναι υπέρβαροι, το 1/5  (19%) θεωρούνται παχύσαρκοι και το 1% κρίνεται ότι πάσχει από νοσηρή παχυσαρκία.

Η έκθεση προτείνει, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο του 2013, οι αστυνομικοί να περνούν από έναν έλεγχο για να διαπιστωθεί αν μπορούν να τρέξουν επί 3′:35″ με ταχύτητα τουλάχιστον 8,8 χιλιομέτρων.

Όσοι αποτύχουν τρεις φορές θα τιμωρηθούν πειθαρχικά και θα μειωθεί ο μισθός τους. Από το 2018 οι ασκήσεις θα γίνουν πιο δύσκολες αφού θα περιλαμβάνουν και άλλες δοκιμασίες, όπως αναρρίχηση σε τοίχους.

Άλλες αλλαγές που προτείνονται στα πλαίσια των μέτρων λιτότητας που θέλει να επιβάλει η βρετανική κυβέρνηση είναι να αυξηθεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, να επιτραπούν οι απολύσεις και να ζητηθεί από τους επίδοξους αστυνομικούς να αποδείξουν ότι έχουν πρόσθετα προσόντα.

Οι προτάσεις αυτές έγιναν ευνοϊκά δεκτές από τους επικεφαλής των αστυνομικών τμημάτων, όχι όμως και από τους απλούς αστυνομικούς που βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με το πάγωμα στους μισθούς τους, την περικοπή του προσωπικού και τις υψηλότερες εισφορές στα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Με την προτεινόμενη μείωση, αυτοί που θα αποτύχουν στα τεστ φυσικής κατάστασης μπορεί να χάσουν μέχρι και 3.000 λίρες.

«Οι αστυνομικοί έχουν απηυδήσει με τη συνεχιζόμενη ανασφάλεια και τη σκόπιμη επίθεση εναντίον τους από την κυβέρνηση. Δεν αντέχουμε άλλο. Φτάνει πια» απάντησε σε όλα τα παραπάνω ο Πολ Μακίβερ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Αγγλίας και Ουαλίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr