Προβληματισμό για την άνοδο των τιμών εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς
Πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στην αγορά και να πέσουν οι τιμές σε σειρά προϊόντων -οι οποίες παρά την οικονομική κρίση συνεχίζουν να ανεβαίνουν- προτίθεται να αναλάβει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επισκέφτηκε την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στην αγορά και να πέσουν οι τιμές σε σειρά προϊόντων -οι οποίες παρά την οικονομική κρίση συνεχίζουν να ανεβαίνουν- προτίθεται να αναλάβει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επισκέφτηκε την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, «σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά ο λαός είναι αφύσικο και προκλητικό , την ώρα που οι μισθοί και οι συντάξεις πέφτουν, να βλέπουμε ότι οι τιμές σε πολλά προϊόντα να ανεβαίνουν. Βρίσκομαι εδώ για να συζητήσω το θέμα σε βάθος, καθώς αυτό ενδιαφέρει όλον τον ελληνικό λαό».
Νωρίτερα, κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους συλλόγων και ομοσπονδιών κτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα, ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε εθνική υπόθεση την αναζωογόνηση της ελληνικής υπαίθρου και τη στήριξη της κτηνοτροφίας, επισημαίνοντας πως η ανάπτυξη της γεωργίας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πυλώνα για την ανάκαμψη της οικονομίας και για την έξοδο από την τεράστια κρίση. Δεσμεύτηκε δε να βρεθεί ένα ισοδύναμο αποτέλεσμα για τις περικοπές της εξισωτικής αποζημίωσης.
«Χρειαζόμαστε κίνητρα για την απασχόληση στην κτηνοτροφία και όχι για την περικοπή της εξισωτικής αποζημίωσης» δήλωσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος τόνισε πως η ΝΔ έχει ήδη κάνει τις σχετικές μελέτες για να βρεθεί ένα ισοδύναμο αποτέλεσμα για αυτή την εξισωτική.
Αυτά είναι 60 εκατομμύρια ευρώ μόνο. Και πιστεύουμε ότι μπορούν να βρεθούν, για παράδειγμα, από την πρότασή μας για την επιπλέον φορολόγηση των κερδών των ηλεκτρονικών παιγνίων. Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε ως Έλληνες στους κτηνοτρόφους, χωρίς την παρουσία των οποίων δε θα υπάρχει αναζωογόνηση στην ελληνική ύπαιθρο, με τεράστιο κόστος για όλη την πατρίδα μας, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ για αγροτικά ζητήματα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, είπε: «Ο κ. Σαμαράς διάλεξε την ημέρα που συνέρχεται η διακομματική επιτροπή για να συζητήσει την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, να υψώσει το αντιπολιτευτικό του μπαϊράκι».
«Έχει ασθενική μνήμη και είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα», συνέχισε ο κ. Σκανδαλίδης και πρόσθεσε πως «οι αγρότες γνωρίζουν καλύτερα από τον κ. Σαμαρά τα προβλήματά τους. Γνωρίζουν ποιο ήταν το καθεστώς της ΝΔ, το έζησαν στις εθνικές οδούς, το ζουν σήμερα που η χώρα αναγκάζεται να πληρώσει πρόστιμα δισ. για παράνομες, αυθαίρετες, ρουσφετολογικές πολιτικές. Γνωρίζουν πότε έπαιρναν τις επιδοτήσεις ή τις αποζημιώσεις. Γνωρίζουν ποιος χρέωσε τον κρατικό προϋπολογισμό με χρέη του ΕΛΓΑ ύψους 4 δισ. ευρώ. Γνωρίζουν πότε η ηγεσία του ΥπΑΑΤ στάθηκε δίπλα τους και πότε χαλκίδευε δικαιώματα και όξυνε προβλήματα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τι αλλάζει στις συντάξεις του Δεκεμβρίου – Ποιοι θα δουν περισσότερα χρήματα
- Συνταγή: Stroganoff με μανιτάρια
- Επίδειξη ισχύως στην Κίνα: Βομβαρδιστικά των ΗΠΑ ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα πέταξαν πάνω από τη θάλασσα της Ιαπωνίας
- Φρίκη στη Μιανμάρ: 31 νεκροί σε βομβαρδισμό της χούντας εναντίον νοσοκομείου
- Hair trends: Τα 5 must χτενίσματα του χειμώνα
- Καιρός: Γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας
- Ποια είναι τα μπαζωμένα ρέματα που πλημμυρίζουν την Αθήνα
- Margo’s Got Money Troubles: Η πρεμιέρα της σειράς με τις Μισέλ Φάιφερ, Ελ Φάνινγκ και Νικόλ Κίντμαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/colton-sturgeon-6FQuEH9mcNk-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442