Ποινική δίωξη κατά αγνώστων για σχέδιο δολοφονίας του Κ.Καραμανλή
Ποινική δίωξη κατά αγνώστων δραστών για φερόμενο σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή ασκήθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών ύστερα από πολύμηνη έρευνα, που διενεργήθηκε με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο τον περασμένο Ιούνιο.
Ποινική δίωξη κατά αγνώστων δραστών για φερόμενο σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή ασκήθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών ύστερα από πολύμηνη έρευνα, που διενεργήθηκε με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο τον περασμένο Ιούνιο.
Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Ορνεράκης, που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του Πολιτεύματος» και «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας, που του παρέχει το Σύνταγμα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξετάστηκαν αξιωματικοί και διοικητές της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), αλλά και πρόσωπα που υπηρετούσαν στην ασφάλεια του πρωθυπουργού.
Ανάμεσα στις προπαρασκευαστικές ενέργειες, βάσει της δικογραφίας που έχει σχηματισθεί, εντάσσονται και τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008 μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Τα επίμαχα δημοσιεύματα επικαλούνται έγγραφο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών προς την ΕΥΠ, σύμφωνα με το οποίο υπήρχε οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή λόγω της ενεργειακής πολιτικής της τότε κυβέρνησης.
Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες φέρονταν να υποστηρίζουν ότι είχαν διενεργήσει αντιπαρακολουθήσεις και είχαν εντοπίσει ομάδα 20 ατόμων, που παρακολουθούσαν, τον τότε πρωθυπυργό. Υποστηριζόταν μάλιστα στο έγγραφο ότι τα πρόσωπα αυτά ήταν μέλη ξένων μυστικών υπηρεσιών.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου