
Δρομολογείται η επέκταση του προαστιακού μέχρι το Λαύριο
Την πρόθεση του υπουργείου να προχωρήσει στην επέκταση του προαστιακού έως το Λαύριο εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών, Μ.Βορίδης. Εκτιμάται ότι η επέκταση αυτή θα εξυπηρετήσει 300.000 ανθρώπους και για το λόγο αυτό, «σε συνδυασμό με το ότι ο προαστιακός είναι ένα κατεξοχήν περιβαλλοντικό μέσο μεταφοράς, είναι από τα έργα τα οποία μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα δρομολογηθεί και θα αποκτήσει την προτεραιότητα που του αξίζει» είπε ο κ. Βορίδης.
Την πρόθεση του υπουργείου να προχωρήσει στην επέκταση του προαστιακού έως το Λαύριο εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, γεγονός που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο μέσο σταθερής τροχιάς θα συνδέει την Αθήνα και το Κιάτο με το Αεροδρόμιο και ένα λιμάνι.
«Πρόθεση του υπουργείου είναι από δω και πέρα να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση των προμελετών και να εντάξουμε το σχέδιο της επέκτασης του προαστιακού στη χρηματοδότηση από τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα», τόνισε ο Μάκης Βορίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και εκτίμησε ότι εντός των προσεχών έξι μηνών μπορούν να έχουν ολοκληρωθεί οι προμελέτες.
Όπως ανέφερε, σύμφωνα με μελέτη που έχει γίνει, «εκτιμάται ότι η επέκταση αυτή θα εξυπηρετήσει 300.000 ανθρώπους και για το λόγο αυτό, σε συνδυασμό με το ότι ο προαστιακός είναι ένα κατεξοχήν περιβαλλοντικό μέσο μεταφοράς, είναι από τα έργα τα οποία μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα δρομολογηθεί και θα αποκτήσει την προτεραιότητα που του αξίζει».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Μάρκο Ρούμπιο ανακοίνωσε το ταξίδι… της προέδρου της Βενεζουέλας στην Ινδία
- Ρωσία: Έτοιμοι για συνομιλίες με τους Ευρωπαίους
- Ο Αντρέα Μποτσέλι φέρνει ξανά τις συναυλίες στο «Μπερναμπέου»
- Ρεάλ Μαδρίτης: Βίντεο από την τελευταία προπόνηση των Μαδριλένων ενόψει Βαλένθια (vids)
- Ιμάμογλου: «Πλήγμα στη Δημοκρατία» – Για «εξουδετέρωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης» προειδοποιεί ο Γιαβάς
- Βουλή: Απορρίφθηκε με 152 «όχι» η πρόταση για σύσταση προανακριτικής- Απώλειες στη ψηφοφορία για τη ΝΔ

