Έτος ρεκόρ το 2011 -και- για την Porsche με οδηγό την Cayenne
Ιστορικά υψηλά σε επίπεδο πωλήσεων και κερδών κατέγραψε η γερμανική φίρμα το 2011 με πρωταγωνιστή το δημοφιλές SUV που αύξησε τις πωλήσεις του κατά 49%, προσμετρώντας σχεδόν για τις μισές από τις συνολικές πωλήσεις της Porsche την προηγούμενη χρονιά.
Κατά 18% στις 116.978 μονάδες αύξησε τις πωλήσεις της η γερμανική φίρμα το 2011, καταγράφοντας κέρδη ύψους 2,05 δισεκατομμυρίων ευρώ, μέγεθος αυξημένο κατά 22% σε σχέση με τα 1,67 δισεκατομμύρια του 2010.
«To 2011 ήταν για την Porsche το πιο επιτυχημένο οικονομικά έτος στην ιστορία της, όχι μόνο από πλευράς πωλήσεων, αλλά και όσον αφορά τα έσοδα και τα προ φόρων κέρδη», αναφέρει ο Matthias Muller, επικεφαλής της φίρμας στην γραπτή του ανακοίνωση σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους.
Όσον αφορά τους στόχους για το 2012, μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως, ωστόσο πηγές προσκείμενες με το ζήτημα αναφέρουν ότι η γερμανική φίρμα τοποθετεί τον πήχη στις 140.000 μονάδες.
Επιστρέφοντας στη χρονιά που πέρασε, καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη των ρεκόρ έπαιξαν η Porsche Cayenne οι πωλήσεις της οποίας αυξήθηκαν κατά 49% στις 59.873 μονάδες και η Panamera με 28.218 μονάδες, μέγεθος αυξημένο κατά 20% σε σχέση με το 2010.
Υπενθυμίζεται ότι ο μακροπρόθεσμος στόχος της Porsche, στο πλαίσιο και της ενσωμάτωσης της στον όμιλο VW, είναι να φτάσει τις 200.000 μονάδες έως το 2018.
auto.in.gr
- Η Porsche ενδέχεται να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας, πέρα από αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί
- «Σκάνδαλο στο Μουντιάλ»: Η κόκκινη κάρτα του Μπαλογκάν ακυρώθηκε μετά από τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ινφαντίνο
- Γαλλία: Διάρρηξη στο μουσείο Λαλίκ – Εκλεψαν κοσμήματα «μερικών εκατομμυρίων» ευρώ
- Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα! (vid)
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Μία λύση – ανάσα
- Γάλλος ποδηλάτης που έκανε το γύρο της Ευρώπης βρέθηκε λόγω… GPS σε καταυλισμό στο Μενίδι, όπου τον λήστεψαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442