Προβάδισμα του Νικολά Σαρκοζί στον πρώτο γύρο των εκλογών δείχνει δημοσκόπηση
Μια νέα δημοσκόπηση φέρνει τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, να προηγείται -για πρώτη φορά στη διάρκεια αυτής της προεκλογικής εκστρατείας- του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Φρανσουά Ολάντ, στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο οποίος θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα. Ωστόσο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Φρ.Ολάντ κερδίζει στον δεύτερο γύρο.
Μια νέα δημοσκόπηση φέρνει τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, να προηγείται -για πρώτη φορά στη διάρκεια αυτής της προεκλογικής εκστρατείας- του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Φρανσουά Ολάντ, στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο οποίος θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Φρ.Ολάντ κερδίζει στον δεύτερο γύρο.
Η δημοσκόπηση των Ifop/Fiducial που διεξήχθη για λογαριασμό διάφορων γαλλικών ΜΜΕ καταδεικνύει ότι ο Νικολά Σαρκοζί συγκεντρώνει το 28,5% της πρόθεσης ψήφου στον πρώτο γύρο που διεξάγεται στις 22 Απριλίου (το ποσοστό του στα τέλη Φεβρουαρίου ήταν 27%).
Το ποσοστό του Ολάντ υποχώρησε στο 27% από το 28,5%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύεται την Τρίτη.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ο Φρ.Ολάντ αναμένεται να κερδίσει άνετα στον δεύτερο γύρο στις 6 Μαΐου, με 54,5% στην πρόθεση ψήφου έναντι 45,5% για το Σαρκοζί.
Πάντως, και σε αυτή την περίπτωση η διαφορά μειώθηκε, με τον Φρ.Ολάντ να χάνει δύο ποσοστιαίες μονάδες, τις οποίες φέρεται να κερδίζει ο Ν.Σαρκοζί.
Επίσης, στον πρώτο γύρο η πρόεδρος και υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν φέρεται να έρχεται τρίτη με 16% στην πρόθεση ψήφου (μείωση του ποσοστού της κατά 1%), πριν από τον Φρανσουά Μπαϊρού, πρόεδρο του κεντρώου MoDem, ο οποίος συγκεντρώνει 13%.
Ο Ζαν-Λικ Μελενσόν, υποψήφιος του Μετώπου της Αριστεράς, συγκεντρώνει το 10% (το ποσοστό του ανήλθε κατά 1,5%).
Η Εύα Ζολί του οικολογικού EELV υποχωρεί στο 2,5% (μείωση κατά 0,5%), ο πρώην πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν και ο Νικολά Ντιπόν-Ενιάν συγκεντρώνουν 1% έκαστος, η οικολόγος Κορίν Λεπάζ του Cap21 και η Ναταλί Αρτό του Εργατικού Αγώνα 0,5%. Ο Φιλίπ Πουτού του LCR και ο Ζακ Σεμινάντ του κόμματος Αλληλεγγύη και Πρόοδος συγκεντρώνουν ποσοστό κατώτερο του 0,5% στην πρόθεση ψήφου.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη στις 11 και 12 Μαρτίου 2012, σε ένα δείγμα 1.638 ανθρώπων 18 ετών και άνω, εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ένα εκατομμύριο γυναίκες χάνουν την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
- Φωτιά στο Σισμανόγλειο: Στην Ευελπίδων ο 76χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό
- Το σπάνιο επίτευγμα από Μέσι και Εμπαπέ με διαφορά δύο ημερών: Έχει συμβεί τέσσερις φορές σε 60 χρόνια (pic, vids)
- Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει η Γέφυρα Μανωλά
- Θεσαλονίκη: Τι λέει η Ryanair για το σπασμένο παράθυρο αεροσκάφους σε πτήση της
- Η επιδημία του Έμπολα στο Κονγκό εξακολουθεί να εξαπλώνεται «αόρατα», σύμφωνα με τον ΠΟΥ
- Ενεργοποιείται μόνιμο πλαίσιο ενίσχυσης των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας
- Η πριγκίπισσα Ιμάν της Ιορδανίας και ο Τζαμίλ Αλεξάντερ Θερμιώτης περιμένουν το δεύτερο παιδί τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)






























![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442