Εκτιμήσεις για 1 εκατομμύριο λιγότερους Βρετανούς και Γερμανούς τουρίστες το 2012
Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει ο ελληνικός τουρισμός τη φετινή περίοδο, όπως τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους. Ήδη, οι κρατήσεις από τη Γερμανία και τη Βρετανία παρουσιάζουν σημαντικές μειώσεις, οι οποίες ισοδυναμούν με 1 εκατομμύριο λιγότερους τουρίστες. Το ΥΠΠΟΤ θα εγκαινιάσει, πάντως, εκστρατεία για την ανατροπή του κλίματος.
Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει ο ελληνικός τουρισμός τη φετινή περίοδο, όπως τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι αν υπάρξουν εκ νέου γεγονότα που θα αμαυρώσουν για μια ακόμη φορά την εικόνα της χώρας στα διεθνή ΜΜΕ, τότε θα υπάρξει πρόβλημα με την εξέλιξη των τουριστικών μεγεθών.
Μεταφέροντας την εικόνα που ο ίδιος συνάντησε στο Βερολίνο από τη διεθνή τουριστική έκθεση ITB 2012 ο κ. Γερουλάνος έκανε λόγο και για «υστερία» κατά της Ελλάδας και επισήμανε ότι οι κρατήσεις αυτή την περίοδο στη Γερμανία εμφανίζουν πτώση 30%, ενώ οι κρατήσεις από την Βρετανία εμφανίζουν πτώση 10%.
Τη δεδομένη χρονική στιγμή αυτά τα ποσοστά «μεταφράζονται» σε απώλειες ενός εκατομμυρίου τουριστών για την Ελλάδα.
Σε γενικές γραμμές οι χώρες που έχουν αξιολογηθεί με 3Α είναι πομποί αρνητικών ειδήσεων για την Ελλάδα, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε.
Για την ανατροπή αυτή της αρνητικής εικόνας το υπουργείο, προγραμματίζει να απαντήσει με την πρόσληψη δυο εταιρειών Δημοσίων Σχέσεων για τις αγορές της Γερμανίας και της Βρετανίας με στόχο την ανατροπή της αρνητικής εικόνας.
Παράλληλα το υπουργείο θα πραγματοποιήσει και κοινά προγράμματα συνδιαφήμισης με τους μεγάλους διεθνείς Tour Operators.
Στις στοχεύσεις του ΥΠΠΟΤ παραμένουν και οι νέες αγορές (Ρωσία, Ισραήλ, Κίνα κλπ) με τον υπουργό να τονίζει ότι οι αγορές αυτές μπορούν σε βάθος χρόνου να ισοσκελίσουν τις απώλειες από τις παραδοσιακές αγορές- στόχους για την Ελλάδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στη Ρόδο το Super Cup – Αυτές οι ομάδες θα συμμετάσχουν
- Ο Τζον Γουότερς απεχθάνεται το καλό γούστο, τον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ και (πλέον) τα ναρκωτικά
- Γένοβα: Βαριές «καμπάνες» στους κατηγορούμενους για την κατάρρευση γέφυρας με 43 νεκρούς
- Φωτιά στο Βλαχόπουλο Μεσσηνίας – Μήνυμα από το 112
- Ο Βαλαντσιούνας για τους λόγους που επέλεξε να αγωνιστεί στη Ζαλγκίρις Κάουνας
- ΒΗΜΑGAZINO: Αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Παγκόσμια συνάντηση στις ΗΠΑ με θέμα την «ακροαριστερή τρομοκρατία»
- Αρσάκειο: Τίτλος τιμής και σπουδαίον εφόδιον
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442