Αντιδρούν οι έμποροι στην πώληση αγροτικών προϊόντων από τους δήμους
«Δεν είναι δυνατόν οι δήμοι να αναλαμβάνουν το ρόλο του λιανοπωλητή τροφίμων, την ίδια ώρα που οι καταστηματάρχες κατεβάζουν ρολά ο ένας μετά τον άλλο» υποστηρίζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, αντιδρώντας στις πρωτοβουλίες για διάθεση αγροτικών προϊόντων με παράκαμψη των μεσαζόντων.
«Δεν είναι δυνατόν οι δήμοι να αναλαμβάνουν το ρόλο του λιανοπωλητή τροφίμων, την ίδια ώρα που οι καταστηματάρχες κατεβάζουν ρολά ο ένας μετά τον άλλο» υποστηρίζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, αντιδρώντας στις πρωτοβουλίες για διάθεση αγροτικών προϊόντων με παράκαμψη των μεσαζόντων.
Το Επιμελητήριο παραδέχεται ότι «κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση της εξάλειψης της αισχροκέρδειας των μεσαζόντων και των καρτέλ θα πρέπει να ενισχύεται από την οργανωμένη πολιτεία, με στόχο τη στήριξη και προστασία του τελικού καταναλωτή».
Αμφισβητεί όμως ότι οι δήμοι μπορούν διαθέτουν ευπαθή προϊόντα, όπως το κρέας ή το λάδι, με πωλήσεις «στην άκρη του δρόμου, χωρίς ίχνος τήρησης των κανόνων υγιεινής, με πωλήσεις χωρίς την έκδοση αποδείξεων».
Το Επιμελητήριο τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι η λύση για το πρόβλημα των τιμών μπορεί να επέλθει μόνο από τον περιορισμό των καρτέλ και των μεσαζόντων μέσω της ισχυροποίησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της επίλυσης των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Στο μεταξύ, η λίστα των δήμων που μεσολαβούν για την απευθείας πώληση προϊόντων μεγαλώνει. Ο Δήμος Πεντέλης, για παράδειγμα, ανακοίνωσε ότι δέχεται προπαραγγελίες για πατάτα, με «διαπραγματεύσιμη» τιμή 0,30 ευρώ το κιλό, ολόκληρα αμνοερίφια για το Πάσχα προς 6,5 ευρώ το κιλό, λάδι προς 16 ευρώ τα πέντε λίτρα και θυμαρίσιο μέλι προς 8 ευρώ ανά συσκευασία των 700 γραμμαρίων.
Ακόμα, οι οργανώσεις καταναλωτών ΝΚΑ, ΒΙΟΖΩ ΙΝΚΑ Μακεδονίας και ΙΝΠΚΑ Ηπείρου ανακοίνωσαν ότι δημιουργούν Πανελλήνια Συντονιστική Γραμματεία για την προώθηση ελληνικών προϊόντων απευθείας στους καταναλωτές.
Η δραστηριοποίηση της γραμματείας ξεκινάει τη Δευτέρα 12 Μαρτίου με την οργάνωση του κέντρου λήψης πληροφοριών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλλάζουν τα δικαιώματα για εργασίες σε ακίνητα
- Γιατί ο νέος οδικός χάρτης της ΕΕ για τα social media είναι πιο αυστηρός από ό,τι φαίνεται; – Πού αποσκοπεί;
- Τζόαν Ντίντιον: Οι επιστολές και οι οικογενειακές πληγές που αποκαλύπτει το προσωπικό της αρχείο
- Scrolling, αυτή η μάστιγα: Τέσσερις τρόποι να το περιορίσουμε
- Marfin: Η 46χρονη στο «στόχαστρο» και άλλης δικογραφίας
- Η Άνια Τέιλορ-Τζόι ήταν παιδί του Χάρι Πότερ: Δεν έχει διαβάσει ποτέ τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών
- Επέλαση Φάρατζ – Γιατί τα όπλα του βρετανικού κατεστημένου είναι ανίσχυρα απέναντί του
- Σκάνδαλο υποκλοπών: Αναμένοντας μια απόφαση που θα κρίνει το κύρος της ελληνικής Δικαιοσύνης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442