Κυβερνοεπίθεση στο Βατικανό με τη «σφραγίδα» των Anonymous
Ο δικτυακός τόπος του Βατικανού βρέθηκε στο στόχαστρο των Anonymous, οι οποίοι δήλωσαν ότι θέλουν να τιμωρήσουν «τη διεφθαρμένη Ρωμαιοκαθολική Αποστολική Εκκλησία και όλες τις παραφυάδες της». Απευθυνόμενοι στην Αγία Έδρα οι χακτιβιστές αναφέρουν πως «αντιδρούν στον παράλογο και αναχρονιστικό δόγμα, τις λειτουργίες και τις αντιλήψεις που ο κερδοσκοπικός οργανισμός σας μεταδίδει σε όλο τον κόσμο».
Ο δικτυακός τόπος του Βατικανού βρέθηκε στο στόχαστρο των Anonymous, οι οποίοι δήλωσαν ότι θέλουν να τιμωρήσουν «τη διεφθαρμένη Αποστολική Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και όλες τις παραφυάδες της».
Οι Anonymous «αποφάσισαν σήμερα να πολιορκήσουν την ιστοσελίδα σας αντιδρώντας στο παράλογο και αναχρονιστικό δόγμα, τις λειτουργίες και τις αντιλήψεις που ο κερδοσκοπικός οργανισμός σας μεταδίδει σε όλο τον κόσμο» αναφέρουν στο μήνυμά τους.
Οι κυβερνοπειρατές διευκρινίζουν στην ανακοίνωσή τους ότι η επίθεση αυτή δεν στρέφεται εναντίον της χριστιανικής θρησκείας, ούτε εναντίον των πιστών, αλλά εναντίον «της διεφθαρμένης Ρωμαιοκαθολικής Αποστολικής Εκκλησίας».
Η ίδια οργάνωση είχε επιχειρήσει και πέρσι, χωρίς επιτυχία, να επιτεθεί στο δικτυακό τόπο του Βατικανού.
«Κάψατε κείμενα τεράστιας ιστορικής και λογοτεχνικής αξίας, σκοτώσατε με βάρβαρο τρόπο όσους σας ασκούσαν κριτική […], κάνατε τους αφελείς να πληρώνουν για να μπουν στον παράδεισο πουλώντας συγχωροχάρτια» προσθέτουν οι Anonymous, κατηγορώντας τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ότι «σκλάβωσε ολόκληρους λαούς».
«Σε πιο πρόσφατες εποχές, παίξατε σημαντικό ρόλο στην παροχή βοήθειας στους ναζί εγκληματίες πολέμου προκειμένου να βρουν καταφύγιο σε ξένες χώρες και να γλιτώσουν τη Δικαιοσύνη. Επιτρέπετε καθημερινά οι εκπρόσωποι του κλήρου να παρενοχλούν παιδιά και τους καλύπτετε, όταν αποκαλύπτονται τα γεγονότα» συνεχίζουν και και εκφράζουν την ελπίδα τους η Εκκλησία «να ξεπέσει σε αυτό που είναι πραγματικά… ένα λείψανο του παρελθόντος».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Π. Μαρινάκης για γκαζάκια σε σπίτια στελεχών της ΝΔ: Κάποιοι ήθελαν να τους σκοτώσουν για τις ιδέες τους
- O Μπερνάρντο Σίλβα αποθέωσε τον Μόντριτς: «Είναι το ποδοσφαιρικό μου είδωλο»
- ΕΛΑΣ για Πετράλωνα και Ωραιόκαστρο: Η ανθεκτικότητα μιας χώρας δεν οικοδομείται μόνο με την αποτελεσματική επιχειρησιακή απόκριση
- Η Ουκρανία ζητά 6,6 δισ. ευρώ από το ταμείο «ειρήνης» της ΕΕ για στρατιωτική βοήθεια
- Μάρω Κοντού: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο «Αττικόν» – Η κατάσταση της υγείας της
- Για πόσο θα αντιστέκονται οι Ευρωπαίοι στα κλιματιστικά;
- Πετράλωνα: Εισαγγελική έρευνα για την κατάρρευση της πολυκατοικίας – Ελεύθεροι οι 5 συλληφθέντες
- ΛεΜπρόν: «Ελπίζω να έκανα κάποιους περήφανους κατά την παραμονή μου στους Λέικερς» (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Gen Z: Η γενιά που [και να ήθελε] δεν φιλοδοξεί την ζωή των γονιών της – Ποιοι οι λόγοι](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-olly-3823489-1200x804-1-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442