Καρκίνο τελικού σταδίου φέρεται να έχει ο Ερντογάν, σύμφωνα με το Stratfor
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έχει καρκίνο τελικού σταδίου και του μένουν μόνο δύο χρόνια ζωής, υποστηρίζεται σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αμερικανικού ιδρύματος γεωστρατηγικών αναλύσεων Stratfor που διέρρευσε και έρχεται στη δημοσιότητα από το WikiLeaks. Αξιωματούχοι στην Άγκυρα διέψευσαν άμεσα τις πληροφορίες, τονίζοντας ότι η υγεία του Ταγίπ Ερντογάν είναι πολύ καλή. Φήμες για προσβολή του Τούρκου πρωθυπουργού από καρκίνο διακινούνται από το Νοέμβριο, όταν υποβλήθηκε σε επέμβαση στο έντερο.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έχει καρκίνο τελικού σταδίου και του μένουν μόνο δύο χρόνια ζωής, υποστηρίζεται σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αμερικανικού ιδρύματος γεωστρατηγικών αναλύσεων Stratfor που διέρρευσε και έρχεται στη δημοσιότητα από το WikiLeaks. Αξιωματούχοι στην Άγκυρα διέψευσαν άμεσα τις πληροφορίες, τονίζοντας ότι η υγεία του Ταγίπ Ερντογάν είναι πολύ καλή.
Φήμες για προσβολή του Τούρκου πρωθυπουργού από καρκίνο διακινούνται από το Νοέμβριο, όταν υποβλήθηκε σε επέμβαση στο έντερο. Δεν προβλήθηκαν όμως στον Τύπο παρά μόλις σήμερα, από την εφημερίδα Taraf που αναφέρεται στο πρωτοσέλιδό της στη διαρροή του εγγράφου.
Το μήνυμα είχε σταλεί από έναν εργαζόμενο της εταιρείας σε έναν συνάδελφό του και αποκαλύφθηκε από τον δικτυακό τόπο WikiLeaks, μαζί με πολλά άλλα έγγραφα της Stratfor. Η συγκεκριμένη εταιρεία παρέχει γεωπολιτικές αναλύσεις σε συνδρομητές.
Στο μήνυμα αναφέρεται ότι οι γιατροί αφαίρεσαν 20 εκατοστά από το παχύ έντερο του Ερντογάν κατά την πρώτη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στις 26 Νοεμβρίου. Τον περασμένο μήνα ο Τούρκος πρωθυπουργός εισήχθη εκ νέου στο χειρουργείο. «Η πρόγνωση δεν είναι καλή. Ο χειρουργός είπε ότι του δίνουν δύο χρόνια» σημειώνεται στο μήνυμα που φέρει ημερομηνία 10 Δεκεμβρίου.
Η έκθεση των Αμερικανών αναλυτών βασίζεται σε στοιχεία που έλαβαν από κάποιον Φαρούκ Ντεμίρ, ο οποίος με τη σειρά του πήρε πληροφορίες από «έναν παλιό συμμαθητή» του χειρουργού του Ερντογάν.
Το Stratfor περιέγραψε τον Ντεμίρ ως πρώην αξιωματούχο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, σύμβουλο του Ερντογάν και ειδικό σε θέματα ενέργειας. Ο ίδιος στην ιστοσελίδα του γράφει ότι είναι αναλυτής σε θέματα ενεργειακής ασφάλειας και έχει εργαστεί για το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού.
Να σημειωθεί πάντως ότι σε ανακοίνωσή του, στην ίδια ιστοσελίδα, ο Ντεμίρ τονίζει ότι η έκθεση του Stratfor είναι ψευδής και πως γνωρίζει για το θέμα της ασθένειας του Ερντογάν μόνο όσα διάβασε στις εφημερίδες.
Ο χειρουργός του Ερντογάν, σύμφωνα με την εφημερίδα Taraf, χαρακτήρισε επίσης «εντελώς ψευδή» την έκθεση ενώ ένας άλλος γιατρός που παρακολούθησε την εγχείριση δήλωσε ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν είχε καρκίνο και δεν υπήρχε κανένας όγκος. Επίσης, ένας σύμβουλος του Ερντογάν χαρακτήρισε τις πληροφορίες «εικασίες και κουτσομπολιά», λέγοντας ότι «η υγεία του πρωθυπουργού είναι πολύ καλή».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Χίος: Συνελήφθη 67χρονη οικιακή βοηθός για την κακοποίηση 82χρονης – Πώς αποκαλύφθηκε
- Από το χαρτζιλίκι, στο χρηματιστήριο: Πώς η Gen Z επαναπροσδιορίζει τις επενδύσεις σε έναν ασταθή κόσμο
- Όπου φύγει-φύγει… από τη δουλειά: Ρεκόρ στις αιτήσεις συνταξιοδότησης το πρώτο τρίμηνο του 2026
- Κούβελος και Πέτζα Στογιάκοβιτς συζήτησαν για την μέλλον του Αντρέι στην Εθνική Ελλάδας μπάσκετ
- Χιλιάδες εκτοπισμένοι στη Βραζιλία και έξι νεκροί μέχρι στιγμής εξαιτίας πλημμυρών
- Περισσότερα όπλα, λιγότερη υγεία και παιδεία: Η έκρηξη της παγκόσμιας στρατιωτικοποίησης
- Γκουέν Φάρελ Αντέαρ: Πέθανε η ηθοποιός του M*A*S*H*
- Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία στα πλέι άουτ της Super League
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/maciej-chwirot-NeBvIH2qmt4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442