Οι γερμανικές τράπεζες «θα συμμετέχουν στο κούρεμα», σύμφωνα με πηγές
Να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων με το χρέος που διακρατούν προτίθενται οι περισσότερες γερμανικές τράπεζες, σύμφωνα με πηγές στα ιδρύματα που επικαλείται το Reuters. Στο PSI πρόκειται να συμμετάσχει και η BNP Paribas, η μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα ανά κεφαλαιοποίηση, σύμφωνα με εκπρόσωπό της.
Να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων με το χρέος που διακρατούν προτίθενται οι περισσότερες γερμανικές τράπεζες, σύμφωνα με πηγές στα ιδρύματα που επικαλείται το Reuters.
Στο «κούρεμα» θα πάρει μέρος και η BNP Paribas, η μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα ανά κεφαλαιοποίηση, σύμφωνα με εκπρόσωπό της. «Η τράπεζα θα συμμετάσχει με τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει στην ανταλλαγή στο πλαίσιο του PSI» ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος, χωρίς πάντως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.
Η συνολική αξία των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι γερμανικές τράπεζες ανέρχεται περίπου σε 15 δiσ. ευρώ. Τα περισσότερα γερμανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν ήδη απομειώσει την αξία στα λογιστικά τους βιβλία κατά περίπου τρία τέταρτα την αξία του ελληνικού χρέους που διακρατούν.
H FMS Wertmanagement, η μεγαλύτερη τράπεζα με έκθεση στα ελληνικά ομόλογα συνολικής ονομαστικής αξίας άνω των 8 δισ. ευρώ, θα αποδεχθεί την συμφωνία, είπε άτομο κοντά στην τράπεζα. Πρόκειται για την «bad bank» που είχε δημιουργηθεί για να συγκεντρώσει τα τοξικά στοιχεία της πρώην Hypo Real Estate.
Η τράπεζα αναμένεται να αποφασίσει επισήμως έως το τέλος της εβδομάδας για το αν θα συμμετάσχει στην συμφωνία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Υπενθυμίζεται πως η Commerzbank, η οποία αρχικά είχε επενδύσει σχεδόν 3 δισ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα αλλά έχει απομειώσει την αξία τους στα 800 εκατ. ευρώ, είχε αναφέρει τον προηγούμενο μήνα ότι δεν έχει άλλη επιλογή παρά να δεχτεί το κούρεμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρχεία Έπσταϊν: Αρχίζουν έρευνες στη Βρετανία – Τι ακριβώς περιμένουν στις ΗΠΑ;
- Η μακροχρόνια σχέση «σκοτώνει» τον έρωτα;
- Εθισμένο στη Μετανάστευση το Λονδίνο: σωσίβιο για την οικονομία ή βόμβα για το μέλλον;
- Γροιλανδία, η επιστροφή – Τα ηγεμονικά σχέδια του Τραμπ μπαίνουν σε νέα φάση
- Δημογραφικό: Η Ελλάδα γερνάει και ερημοποιείται
- Φραντσέσκο Σαρατσένο: Η Ιταλία είναι ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης, αλλά όχι λόγω χρέους
- Κάιλι Μινόγκ: Μιλάει για πρώτη φορά για τη δεύτερη διάγνωση με καρκίνο το 2021 – «Ήμουν ράκος»
- Τεχνητή νοημοσύνη και παραγωγικότητα: Στις τελευταίες θέσεις της ΕΕ η Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 25.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jeffrey-lai-Cz57JO4T0gQ-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442