Υποβάθμιση της Ελλάδας λόγω PSI και από τον οίκο Moody’s, από το Ca στο C
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου ότι υποβαθμίζει το αξιόχρεο της Ελλάδας από Ca σε C λόγω της έναρξη της διαδικασίας εθελοντικής ανταλλαγής των ελληνικών κρατικών ομολόγων, η οποία θα σημάνει απώλειες 70% για τους ιδιώτες επενδυτές που τα διακρατούν.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody’s ανακοίνωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου ότι υποβαθμίζει το αξιόχρεο της Ελλάδας από Ca σε C.
Ο οίκος αξιολόγησης ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή του ότι η υποβάθμιση αυτή οφείλεται στην έναρξη της διαδικασίας εθελοντικής ανταλλαγής των ελληνικών κρατικών ομολόγων, η οποία θα σημάνει απώλειες 70% για τους ιδιώτες επενδυτές που τα διακρατούν.
Η διαδικασία αυτή «συνεπάγεται προβλεπόμενες απώλειες για τους επενδυτές ανώτερες του 70%», κάτι το οποίο συνάδει με τα κριτήρια του οίκου Moody’s για την αξιολόγηση στη βαθμίδα C, εξήγησε ο οίκος στην ανακοίνωσή του.
Ο οίκος Moody’s αξιολογεί με C δανειζόμενες χώρες, οι οποίες κρίνει ότι βρίσκονται στα πρόθυρα της στάσης πληρωμών. Ο οίκος Standard and Poor’s είχε υποβαθμίσει την Δευτέρα το αξιόχρεο της Ελλάδας σε SD, που σημαίνει «επιλεκτική στάση πληρωμών», εξαιτίας της διαδικασίας εθελοντικής ανταλλαγής των ελληνικών κρατικών ομολόγων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ανδρουλάκης: Μην αυταπατάστε κ. Μητσοτάκη, η δήθεν θεσμικότητα δεν μπορεί να καμουφλάρει τον πολιτικό σας κατήφορο
- Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του Παρασκευά Άντζα (pics)
- «Διαβάζοντας την καζαντζακική Οδύσσεια»: Μια βραδιά αφιερωμένη στο εμβληματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη
- Βασίλης Βασιλικός: Τα σφάλματα της ασφάλτου
- Σουβλάκι: Ακρίβεια και… παράδοση βγάζουν την πατάτα από το τυλιχτό
- «Ο Παναθηναϊκός είναι σε προχωρημένες επαφές με τον Μπαντιό»
