H τρίτη γενιά του cee’d συγκεντρώνει το μεγαλύτερο εμπορικό ενδιαφέρον ανάμεσα στις προτάσεις που παρουσιάζει η KIA στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το μικρομεσαίο hatchback έχει αυξήσει το μήκος του, φτάνοντας πλέον τα 4,3 μέτρα, περιορίζοντας ταυτόχρονα του ύψος του αποκλειστικά πεντάθυρου αμαξώματός του.

Στο εσωτερικό η αναβάθμιση της ποιότητας κατασκευής θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, όπως άλλωστε και ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού σε επίπεδο άνεσης και ασφάλειας.

Τέσσερις κινητήρες -δύο βενζίνης και δύο πετρελαίου- θα κληθούν να υποστηρίξουν το εξευρωπαϊσμένο προφίλ του αυτοκινήτου.

Ανάμεσα σε αυτούς ξεχωρίζει ο ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης τεχνολογίας άμεσου ψεκασμού, αποδίδοντας από 1.591 κ.εκ. 135 ίππους και 165 Nm ροπής.

Ένα ισχυρό κίνητρο, αυτό τις περιορισμένης κατανάλωσης καυσίμου, προσφέρουν οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του αυτοκινήτου 1,4 και 1,6 λίτρων. Η ισχυρότερη από αυτές αποδίδει 128 ίππους, καταναλώνοντας μόλις 3,7 λίτρα καυσίμου ανά 100 χλμ.

Το ηλεκτροκίνητο RAY EV και το Track’ster πλαισιώνουν το δεύτερης γενιάς cee’d διεκδικώντας με αξιώσεις μία θέση στη γραμμή παραγωγής της κορεατικής φίρμας.

auto.in.gr