Mεγάλη ουρά για το εορταστικό συσσίτιο του Δήμου Αθηναίων
Περίπου 500 άτομα εξυπηρετήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, στη συμβολή των οδών Σοφοκλέους και Πειραιώς, το οποίο πραγματοποίησε γιορτινό τραπέζι με μουσακά. Όμως το φαγητό δεν επαρκούσε για όλους, όπως συμβαίνει κι άλλες μέρες, και περίπου 100 άτομα έφυγαν κρατώντας μόνο ένα σάντουιτς.
Περίπου 500 άτομα εξυπηρετήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, στη συμβολή των οδών Σοφοκλέους και Πειραιώς, το οποίο πραγματοποίησε γιορτινό τραπέζι με μουσακά. Όμως το φαγητό δεν επαρκούσε για όλους, όπως συμβαίνει κι άλλες μέρες, και περίπου 100 άτομα έφυγαν κρατώντας μόνο ένα σάντουιτς.
«Υπολογίζουμε ότι προσέρχονται στα συσσίτια ακόμα και 1800 άτομα την ημέρα. Η αύξηση σε σχέση με πέρυσι φτάνει το 15%. Δυστυχώς το φαγητό δεν επαρκεί πάντα για όλους», εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο Αντώνης Ρόμπος, αντιπρόεδρος του ΚΥΑΔΑ και αναπληρωτής καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών,
Την πρόσκαιρη λύση του σάντουιτς προσέφεραν εθελοντές με δική τους πρωτοβουλία. «Ερχόμαστε κάποιες μέρες, έπειτα από συνεννόηση με το ΚΥΑΔΑ και μοιράζουμε σάντουιτς ή λίγο φαγητό, όταν οι μερίδες του δήμου δεν επαρκούν για όλους» λέει ο Θοδωρής, ένας από τους εθελοντές.
Την Καθαρά Δευτέρα, το γεύμα θα είναι σαρακοστιανό, με ρύζι με γαρίδες και ταραμά.
«Σήμερα και αύριο μοιράζουμε πολύ καλό φαγητό, που το προμηθευτήκαμε από εταιρεία κέτερινγκ. Είμαστε κάθε μέρα κοντά στους άστεγους, αλλά θέλουμε και στις γιορτές να νιώθουν ότι οι εργαζόμενοι του Κέντρου είναι δίπλα τους» επισημαίνει ο κ. Ρόμπος.
Το φαγητό στο Κέντρο Σίτισης του ΚΥΑΔΑ διανέμεται δύο φορές ημερησίως, το μεσημέρι 12-1 μ.μ. και το απόγευμα 5-6 μ.μ.
Για την Καθαρά Δευτέρα, ο δήμος Αθηναίων έχει προγραμματίσει και παραδοσιακό γλέντι στο λόφο του Φιλοπάππου και στο πάρκο ΚΑΠΑΨ στους Αμπελόκηπους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σε λαϊκό προσκύνημα στο Εθνικό Στάδιο Βουκουρεστίου η σορός του Μιρτσέα Λουτσέσκου
- ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς απάντηση στο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας τα κυβερνητικά μέτρα για τη βιομηχανία
- Παλλήνη: Συνεχίζεται το θρίλερ με τον θάνατο 49χρονου – Τα στοιχεία που προκαλούν ερωτήματα
- Ένα βήμα πριν την καταστροφή: Πώς ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν κατέληξε σε εκεχειρία με τον Τραμπ
- Στην Ισπανία ο ΠΑΟΚ – Μεγάλη «μάχη» με τη Μούρθια για την πρόκριση στους τελικούς του FIBA Europe Cup
- Οι «Άγγελοι του Τσάρλι» ξανασυναντιούνται – 50 χρόνια μετά, η κοινή μάχη με τον καρκίνο και ο φεμινισμός
- Ασυμβίβαστο μεταξύ της «κανονικότητας» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του «μένουμε Ευρώπη»
- Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Τρεις αποδεδειγμένοι τρόποι που το Μαστιχόνερο διευκολύνει την καθημερινότητα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442