
Δώδεκα βουλευτές της Μέρκελ λένε πως θα καταψηφίσουν τη βοήθεια προς την Ελλάδα
Σε 12 ανέρχονται πλέον οι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας που λένε ότι δεν θα ψηφίσουν το νέο σχέδιο στήριξης για την Ελλάδα, αυξάνοντας τις πιθανότητες για την Άνγκελα Μέρκελ να στηριχθεί στις ψήφους της αντιπολίτευσης, ώστε να περάσει τον νόμο από το Κοινοβούλιο.
Σε 12 ανέρχονται πλέον οι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας που λένε ότι δεν θα ψηφίσουν το νέο σχέδιο στήριξης για την Ελλάδα, αυξάνοντας τις πιθανότητες για την Άνγκελα Μέρκελ να στηριχθεί στις ψήφους της αντιπολίτευσης, ώστε να περάσει τον νόμο από το Κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με δηλώσεις του εισηγητή του προϋπολογισμού Νόρμπερτ Μπαρθλ σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή, o αριθμός των βουλευτών του κόμματος της Μέρκελ αλλά και του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) που θα καταψηφίσουν, ανέρχεται πλέον σε 12 έναντι 4 την περασμένη Τετάρτη.
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι το νομοσχέδιο θα περάσει από την Κάτω Βουλή της Γερμανίας, σύμφωνα με το Reuters, καθώς αναμένεται να υπερψηφιστεί από το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) αλλά και του κόμματος των Πρασίνων.
Ωστόσο, αν χρειαστεί να στηριχθεί σε βουλευτές της αντιπολίτευσης για να περάσει το νόμο για το νέο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα για την Μέρκελ και το κόμμα της (CDU).
Εάν 19 βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού ψηφίσουν κατά του σχεδίου ή απέχουν της ψηφοφορίας, τότε πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Μέρκελ θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα.
Αυτό θα συμβεί εάν συνολικά 19 βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού ψηφίσουν κατά του σχεδίου ή απέχουν από την ψηφοφορία.
Η Γερμανίδα καγκελάριος θα απευθύνει τη Δευτέρα διάγγελμα για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, όπως είπε σήμερα, Παρασκευή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λιπάσματα: Το νέο σχέδιο δράσης της Κομισιόν
- PS2: Κίνα και Ρωσία γράφουν ξανά τον ενεργειακό χάρτη – Το «Big Deal» που προωθούν Πούτιν και Σι
- «Η πρώτη επιλογή στο Μουντιάλ θα είναι ο Νόιερ»
- Στο δρόμο προς τις κάλπες με άγνωστους Χ – Η είσοδος Τσίπρα και Καρυστιανού, εν αναμονή Σαμαρά
- Αυτές είναι οι 24 από τις 36 ομάδες της League Phase του Champions League
- Δημοσκόπηση: Συντριπτική δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση – Πορεία προς τα πίσω, συμπιεσμένα εισοδήματα και θεσμική απαξίωση




