Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

«Απογοήτευσε» το Jeep Compass στο νέο κύκλο δοκιμών του EuroNCAP

Jeep Compass και Honda Civic ήταν τα δύο μοντέλα που μπήκαν στο "μικροσκόπιο" της ανεξάρτητης ευρωπαϊκής αρχής στο νέο κύκλο δοκιμών πρόσκρουσης, που επεφύλαξε για το ιαπωνικό μοντέλο την ανώτατη διάκριση των πέντε αστεριών ενώ για το τετρακίνητο Compass μόλις δύο.


Μια έκπληξη προέκυψε από το νέο κύκλο δοκιμών του EuroNCAP όπου συμμετείχαν τα Honda Civic και Jeep Compass με το τετρακίνητο SUV να αξιολογείται με μόλις δύο αστέρια λόγω της χαμηλής βαθμολογίας του τόσο στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών (61%) όσο και στην κατηγορία προστασίας πεζών (23%). Στις υπόλοιπες κατηγορίες, προστασίας παιδιών και περιφερειακών συστημάτων ασφαλείας το Jeep Compass βαθμολογήθηκε με 76% και 43% αντιστοίχως.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση του ο EuroNCAP αιτιολογώντας την χαμηλή βαθμολογία του Compass: «….τα αποτελέσματα του συμπαγών διαστάσεων SUV έδειξαν ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα προστασίας ειδικά κατά την πλάγια πρόσκρουση σε στύλο, ενώ στην κατηγορία προστασίας πεζών το Compass αξιολογήθηκε με το απογοητευτικό 23%».

Σε αντίθεση με τη βαθμολογία του Compass, το Honda Civic απέσπασε πέντε αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης, επιτυγχάνοντας 94% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών, 83% στην κατηγορία προστασίας πεζών, 69% στην κατηγορία προστασίας πεζών και 86% στην κατηγορία των περιφερειακών συστημάτων ασφαλείας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα δύο αυτοκίνητα του νέου κύκλου δοκιμών πρόσκρουσης είναι τα πρώτα που κρίθηκαν με τα νέα αυστηρότερα κριτήρια της ευρωπαϊκής αρχής που ισχύουν από την αρχή της χρονιάς και τα οποία προβλέπουν ότι προκειμένου ένα αυτοκίνητο να είναι υποψήφιο για την ανώτατη διάκριση πρέπει να συγκεντρώσει ένα minimum βαθμολογίας σε κάθε κατηγορία που κυμαίνεται από 60% έως 80%, ενώ θα πρέπει απαραιτήτως να αξιολογηθεί με 80% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών.

Ωστόσο, αν και τα Honda Civic, Jeep Compass είναι επισήμως τα πρώτα που αξιολογούνται με τα νέα κριτήρια του 2012, υπήρξαν αυτοκίνητα που πληρούν τα νέα αυστηρότερα, κριτήρια παρόλο που η αξιολόγηση τους πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς. Έτσι εκτός από το Honda Civic, πεντάστερα με τα νέα κριτήρια είναι τα BMW Σειρά 1 και X1, Ford Focus και Ranger, Mercedes-Benz M-Class, Nissan LEAF, Subaru XV και Volvo V60.

auto.in.gr

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024