Οι συριακές δυνάμεις του στρατού βομβαρδίζουν ανελέητα την «απείθαρχη» Χομς
Την ώρα που η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ICRC) βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές για προσωρινή εκεχειρία, προκειμένου να παρασχεθεί βοήθεια προς τους αμάχους που έχουν πληγεί, ο στρατός συνεχίζει τον ανελέητο βομβαρδισμό της «απείθαρχης» Χομς.
Την ώρα που η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ICRC) βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές για προσωρινή εκεχειρία, προκειμένου να παρασχεθεί βοήθεια προς τους αμάχους που έχουν πληγεί, ο στρατός συνεχίζει τον ανελέητο βομβαρδισμό της «απείθαρχης» Χομς.
Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίσθηκαν την Τρίτη στη διάρκεια βομβαρδισμού από το συριακό βαρύ πυροβολικό συνοικίας της Χομς, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων των αντικαθεστωτικών.
«Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός εμποδίζει τον συριακό στρατό να εισέλθει στη συνοικία Μπαμπά Άμρο. Ο στρατός απάντησε με σφοδρό βομβαρδισμό της συνοικίας αυτής» τόνισε ο ακτιβιστής Ναντέρ αλ-Χουσέινι, σύμφωνα με τον οποίο μεταξύ των θυμάτων είναι δυο παιδιά.
Χιλιάδες άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στη Χομς από την έναρξη της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ-Άσαντ πριν από 11 μήνες.
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκτιμούν ότι περισσότερα από 7.000 άτομα έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εξέγερσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Κυψέλη: Συνεχίζεται το θρίλερ με τη διαμελισμένη σορό στη βαλίτσα – Στο «μικροσκόπιο» υποθέσεις εξαφανισμένων γυναικών
- Κρίστοφερ Νόλαν: «Τρέμω κάθε φορά που βγαίνει μια ταινία μου» – Το μεγάλο στοίχημα της «Οδύσσειας»
- Εξωδικαστικός Μηχανισμός: Πώς θα λειτουργήσει για 1 εκατομμύριο οφειλέτες
- Μουντιάλ 2026: Η «χορταστική» εμφάνιση και το χατ-τρικ του MVP Μπουκάγιο Σάκα στον μικρό τελικό (vid)
- ΕΚΤ: Αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια – Αβεβαιότητα για τις επόμενες κινήσεις
- Τάση εξοικονόμησης χρημάτων στις φετινές διακοπές – Σχεδόν οι μισοί θα μειώσουν τις δαπάνες
