Θάνατος νηπίου στη Θεσσαλονίκη ίσως οφείλεται στη νέα γρίπη
Ένα εξάχρονο αγοράκι από τη Θεσσαλονίκη έχασε τη ζωή του από ραγδαία εξελισσόμενη ιογενή λοίμωξη. Υποψίες ότι μπορεί η λοίμωξη αυτή να οφείλεται στον ιό Η1Ν1, τον ιό της νέας γρίπης, προέκυψαν από τα αποτελέσματα της νεκροψίας. Ωστόσο, θα χρειαστούν 20 ημέρες για να επιβεβαιωθούν οι υποψίες αυτές, ενώ την Παρασκευή θα βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν ο πατέρας και το αδελφάκι του παιδιού, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν προσβληθεί από τον ιό.
Από ραγδαία εξελισσόμενη ιογενή λοίμωξη έχασε τη ζωή του ένα εξάχρονο αγοράκι στη Θεσσαλονίκη. Υποψίες ότι μπορεί η λοίμωξη αυτή να οφείλεται στον ιό Η1Ν1, τον ιό της «νέας γρίπης» προέκυψαν από τα αποτελέσματα της νεκροψίας.
Ωστόσο, θα χρειαστούν 20 ημέρες για να επιβεβαιωθούν οι υποψίες αυτές, ενώ την Παρασκευή θα βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν ο πατέρας και το αδελφάκι του παιδιού, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό.
Το άτυχο παιδί προσβλήθηκε από τη λοίμωξη την περασμένη Τρίτη, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και είχε πόνους στους μύες και στις αρθρώσεις. Αρχικά εξετάστηκε από ιδιώτη γιατρό, στη συνέχεια οι γονείς του το πήγαν στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας και μετά σε ιδιωτική κλινική όπου και κατέληξε την περασμένη Παρασκευή.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιατροδικαστής, Ματθαίος Τσούγκας, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία την περασμένη Δευτέρα, οι πνεύμονες του παιδιού παρουσίαζαν πύκνωση με συνέπεια να μην μπορεί να αναπνεύσει και να καταλήξει από ανακοπή.
«Τα αποτελέσματα της νεκροψίας έδειξαν ότι ο θάνατος προήλθε από ραγδαία εξελισσόμενη ιογενή λοίμωξη, η οποία ενδεχομένως να οφείλεται και στον ιό Η1Ν1, αλλά θα πρέπει να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι υποψίες» είπε ο κ.Τσούγκας.
Στο μεταξύ, δείγματα από τη σορό του άτυχου παιδιού εξετάζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οδύσσεια: O Νόλαν κόντεψε να πνίξει τον Ματ Ντέιμον – «Θέλω να μπείτε στον Δούρειο Ίππο» ξεκαθαρίζει
- Πέρασμα στην Ανατολική Λιβύη ζητάει το κονβόι για τη Γάζα – μέλος της αποστολής από Ελλάδα μιλάει στο in
- Έμπολα: Την ώρα που οι θάνατοι αυξάνονται, ο ΠΟΥ λέει ότι θα χρειαστούν μέχρι και εννέα μήνες για εμβόλιο
- Πτώση τουρίστριας από ύψος στη Σκιάθο – Νοσηλεύεται με κατάγματα στον θώρακα
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (21/5): Πού θα δείτε play out και Next Gen Euroleague
- Συντάξεις χηρείας: Δεν θα γίνει καμία περικοπή – Τι εξετάζει η κυβέρνηση για οριστική λύση



