
Ράλι στο Χρηματιστήριο με οδηγό τον τραπεζικό κλάδο
Ράλι άνω του 4,5% σημειώνει το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, με τον γενικό δείκτη να σκαρφαλώνει πάνω από τις 820 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις σε όλο το φάσμα της αγοράς και κυρίως στον τραπεζικό κλάδο, όπου τα κέρδη ξεπερνούν το 10%.
Ράλι σημειώνει το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις σε όλο το φάσμα της αγοράς και κυρίως στον τραπεζικό κλάδο.
Στις 15:10 ο γενικός δείκτης ήταν υψηλότερα κατά 4,93% στις 823,74 μονάδες (ενδοσυνεδριακό υψηλό) και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 55 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε άνοδο 6,63%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης κέρδιζε 3,09% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης ήταν υψηλότερα κατά 2,28%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε άνοδο 10,93%. Η Εθνική Τράπεζα ενισχυόταν κατά 10,11% στα 2,94 ευρώ, η Alpha Bank κατά 14,74% στα 1,79 ευρώ, η Eurobank κατά 20,37% στα 1,30 ευρώ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κατά 15,01% στα 0,91 ευρώ.
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνταν, 125 ήταν σε θετικό έδαφος, 27 σε αρνητικό, ενώ 22 ήταν αμετάβλητες.
Τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι σε θετικό έδαφος επίσης, ενώ ανοδικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 ενισχυόταν κατά 0,44% στα 5.911,25 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωνε άνοδο 1,23% στις 3.435,01 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν υψηλότερα κατά 1,26% στις 6.836,72 μονάδες.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε κέρδη 1,06% και στην Ιταλία 1,08%.
Στις ασιατικές αγορές, τέλος, επικράτησαν ανοδικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 τερμάτισε τη συνεδρίαση στις 9.384,17 μονάδες, με κέρδη 1,58%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442