Αυστηρές κυρώσεις αναμένεται να επιβληθούν σε Γάλλο βουλευτή ο οποίος αρνήθηκε ότι οι Γάλλοι ομοφυλόφιλοι διώχθηκαν από τους ναζί στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Κριστιάν Βανέστ, που ανήκει στο κυβερνών κόμμα UMP του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, κινδυνεύει να χάσει το δικαίωμά του να θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου και να διαγραφεί από το κόμμα, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Ζαν-Φρανσουά Κοπέ.

«Η πολιτική ομάδα στο σύνολό της καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις απαράδεκτες, βαθιά σοκαριστικές και ρατσιστικές δηλώσεις», επισήμανε ο ίδιος.

Οι κυρώσεις σε βάρος του Βανέστ αναμένεται να επικυρωθούν στη διάρκεια της επόμενης συνεδρίασης της πολιτικής ομάδας του UMP.

Σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε από τον ιστότοπο libertepolitique με ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου, ο Βανέστ φαίνεται να δηλώνει ότι «υπάρχει ένας διάσημος μύθος για την μεταφορά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης των ομοφυλοφίλων».

» Προφανώς ο Χίμλερ είχε προσωπικά προβλήματα με τους ομοφυλόφιλους. Στη Γερμανία διώχθηκαν και μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης περίπου 30.000 άνθρωποι, όμως αυτό δεν συνέβη αλλού», σημείωσε ο Βανέστ.

Πρόσθεσε ότι «δεν διώχθηκαν οι ομοφυλόφιλοι στη Γαλλία».

Ο Βανέστ έχει προκαλέσει και παλιότερα με τις δηλώσεις του: το 2010 είχε ισχυριστεί ότι η ομοφυλοφιλία συνδέεται με την παιδεραστία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό