Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θύματα δακρυγόνων και οι Γλέζος-Θεοδωράκης ενώ εισέρχονταν στη Βουλή

Θύματα δακρυγόνων και οι Γλέζος-Θεοδωράκης ενώ εισέρχονταν στη Βουλή

Θύματα της ευρείας χρήσης χημικών και δακρυγόνων από την αστυνομία που σημειώνεται την τελευταία ώρα στην πλατεία Συντάγματος και στους γύρω δρόμους, έπεσαν και οι Μίκης Θεοδωράκης και Μανώλης Γλέζος, που την ώρα εκείνη προσπαθούσαν να εισέλθουν στην Βουλή. Ο Μ.Θεοδωράκης αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία, ενώ ο Μ.Γλέζος που αντιμετώπισε επίσης αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής. Παρέμβαση για το θέμα έκανε στη Βουλή ο Π.Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ διακόπτοντας τη συζήτηση, κάνοντας έκκληση στην κυβέρνηση «να μαζέψει τα ΜΑΤ». Αργότερα ο Μ.Θεοδωράκης επέστρεψε στη Βουλή δηλώνοντας: «Πάω στη Βουλή για τους κοιτάξω στα μάτια, γιατί μερικοί ετοιμάζονται να ψηφίσουν το θάνατο της Ελλάδας».

Θύματα της ευρείας χρήσης χημικών και δακρυγόνων από την αστυνομία που σημειώνεται την τελευταία ώρα στην πλατεία Συντάγματος και μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, έπεσαν και οι κ.κ Μίκης Θεοδωράκης και Μανώλης Γλέζος, που την ώρα εκείνη προσπαθούσαν να εισέλθουν στην Βουλή.

Ο κ. Θεοδωράκης αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία, ενώ στον Μ.Γλέζο που αντιμετώπισε επίσης αναπνευστικά προβλήματα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δίνονται οι πρώτες βοήθειες στο ιατρείο της Βουλής. Ευτυχώς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πλέον αισθάνεται καλύτερα και είναι καλά στην υγεία του.

Φθάνοντας έξω από τη Βουλή με φανερά τα συμπτώματα της δύσπνοιας, εξαιτίας της ρίψης χημικών, φορώντας μάσκα και μιλώντας με δυσκολία ο Μανώλης Γλέζος δήλωσε ότι τα μέτρα αυτά τα οποία είναι εναντίον του ελληνικού λαού καταλύουν επιπλέον κάθε έννοια συνταγματικής και δημοκρατικής νομιμότητας.

Ο κ. Γλέζος έθεσε το ερώτημα γιατί δεν προκηρύχθηκαν εκλογές προκειμένου ό,τι αποφασιστεί να έχει την έγκριση του ελληνικού λαού ενώ κατέληξε λέγοντας «δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει εξέγερση του ελληνικού λαού και ο ελληνικός λαός είναι εξεγερμένος».

«Τα μέτρα αφανισμού του ελληνικού λαού δεν πρόκειται να περάσουν» πρόσθεσε.

Οι κ.κ. Θεοδωράκης και Γλέζος εισήλθαν αργότερα στη Βουλή και παρακολούθησαν τη συνδρίαση της Ολομέλειας.

Μ.Θεοδωράκης: «Μπαίνω στη Βουλή να τους πω να σταματήσουν το έγκλημα»

Σε νέες δηλώσεις του έξω από τη Βουλή ο Μίκης Θεοδωράκης, που ευτυχώς φαινόταν καλύτερα στην υγεία του, τόνισε ότι θα μπει μέσα στη Βουλή «να κοιτάξει στα μάτια» τους Έλληνες βουλευτές και να ζητήσει να σταματήσει αυτό το έγκλημα εναντίον του ελληνικού λαού που πάει να γίνει.

«Πάω στη Βουλή για τους κοιτάξω στα μάτια, γιατί μερικοί ετοιμάζονται να ψηφίσουν το θάνατο της Ελλάδας», δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης προσερχόμενος στη Βουλή.

«…Στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας… παλέψαμε, αγωνιστήκαμε και νικήσουμε και θα νικήσουμε και αυτή τη φορά… από δω και πέρα αρχίζει η προδοσία», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Για την εκτεταμένη χρήση χημικών που έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας σε πλήθος διαδηλωτών, έκανε στη Βουλή ο Π.Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ διακόπτοντας τη συζήτηση, κάνοντας έκκληση στην κυβέρνηση «να μαζέψει τα ΜΑΤ».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης αξίωσε από την κυβέρνηση «να σταματήσει τον χημικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει εναντίον των διαδηλωτών».

Την ίδια στιγμή διαδηλωτές που βρίσκονται στο Σύνταγμα και στους γύρω δρόμους περιγράφουν μέσω μηνυμάτων στο twitter κατάσταση πανικού, με ανθρώπους που δεν μπορούν να αναπνεύσουν και με άλλους να λιποθυμούν.

Ωστόσο, όπως τονίζουν, παρά την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ο κόσμος δεν αποχωρεί.

Ο κ. Λαφαζάνης κατήγγειλε πως οι διαδηλωτές εναντίον του Μνημονίου, μεταξύ των οποίων και οι Μίκης Θεοδωράκης και Μανώλης Γλέζος, αντιμετωπίζουν προβλήματα από τα χημικά της Αστυνομίας – και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «προσπαθεί να κερδοσκοπήσει στην Ελλάδα και διεθνώς, με τις εικόνες από την πλατεία Συντάγματος».

Απάντηση έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου επισημαίνοντας ότι «η κερδοσκοπία δεν γίνεται απ’ την κυβέρνηση. Δυστυχώς, ακόμα και στην οριακή αυτή στιγμή, διάφοροι εκτός αιθούσης θεωρούν πως πρέπει να συνεχίσουν τις συνήθειες του παρελθόντος και φοβούμαι και πως εντός αιθούσης δεν είναι πολλές συμπεριφορές οι πλέον πρέπουσες, συν τοις άλλοις και με την μονομερή κατανομή ευθυνών».

«Θα παρακαλούσα, λίγο περισσότερη ψυχραιμία. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεται εδώ μετάγγιση όσων γίνονται έξω στην αίθουσα» συμπλήρωσε.

«Κανείς δεν είναι ευτυχής που γίνονται επεισόδια. Υπάρχει όμως και μια πραγματικότητα: υπάρχουν και κουκουλοφόροι που πετάνε μολότωφ και δεν ταιριάζει σε μια ειρηνική διαδήλωση σαν αυτή» παρενέβη ο Χρήστος Πρωτόπαπας εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.

«Αν από κάποιον κινδυνεύουν οι άνθρωποι που είπε, κινδυνεύουν απ’ αυτούς. Αυτοί δημιουργούν το πρόβλημα και τις αντιδράσεις – και θα πρέπει να το καταδικάσουμε όλοι αυτό».

«Οι κουκουλοφόροι και οι κάθε λογής προβοκατόρικοι μηχανισμοί, παίζουν πινγκ πονγκ με τις δυνάμεις καταστολής με στόχο να κτυπήσουν την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος» ανέφερε αργότερα ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ.Μαρίνος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024