Ανάκληση για 403 scooter Piaggio Vespa και Aprilia Scarabeo
Ενδεχόμενο πρόβλημα στο σύστημα ανάφλεξης οδηγεί scooter Piaggio Vespa και Aprilia Scarabeo στα συνεργεία της Piaggio.
Στην ανάκληση scooter προχωρά η επίσημη αντιπροσωπεία των Piaggio/Aprilia για την ελληνική αγορά, Πιάτζιο Ελλάς Α.Ε, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου και τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.
Πρόκειται για συνολικά 403 scooter Piaggio Vespa LX50 4T 4V, S50 4T 4V και Aprilia Scarabeo 50 4T 4V, στα οποία κατά τη φάση εκκίνησης υπάρχει ενδεχόμενο να εμφανιστεί κάποια δυσλειτουργία στην παραγωγή του σπινθήρα από τον σπινθηριστή.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση το συγκεκριμένο πρόβλημα ενδέχεται, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, να προκαλέσει την εμφάνιση του φαινομένου καύσης στο εσωτερικό του συστήματος εισαγωγής αέρα του κινητήρα με πιθανότητα να επεκταθεί και στο υπόλοιπο όχημα.
Μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση δικύκλων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα συμβεβλημένα συνεργεία του δικτύου Piaggio σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει τοποθέτηση διόδου zener 2,4 V στη γραμμή του αισθητήρα pickup και αντικατάσταση ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου ανάφλεξης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την τεχνική διεύθυνση της Πιάτζιο Ελλάς στο τηλ. 210-7572100 και στο φαξ 210-7572101.
auto.in.gr
- Hurriyet: Η Τουρκία πούλησε τους S-400 σε χώρα του Κόλπου – Εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις
- BBC: «Στην Άρσεναλ με 40 εκατ. ευρώ ο Τζόλης»
- Η διατροφή που κρατά το κουνέλι σας υγιές, δραστήριο και χαρούμενο
- Οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις το 2026 – Ποιοι κυριαρχούν, ποιοι υποχωρούν και πού βρίσκεται η Αθήνα
- Θεσσαλονίκη: Τρόμος σε πτήση – Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης
- Λάσπη στον ανεμιστήρα από Π.Μαρινάκη κατά Τσίπρα – Καμία απάντηση στο «κατηγορώ» του προέδρου της ΕΛΑΣ κατά κυβέρνησης
- Άννα Μαρία Ηλιάδου: Το εντυπωσιακό μοντέλο του GNTM 2 στη Μύκονο
- Παραιτήθηκε από γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης Καλαματιανός – «Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442