Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός, Καμάλ αλ Γκανζούρι, δήλωσε σε έκτακτη συνεδρίαση στο κοινοβούλιο ότι διέλυσε την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας και απέλυσε τον κυβερνήτη του Πορτ Σάιντ, μετά την τραγωδία των 71 νεκρών σε επεισόδια που σημειώθηκαν στο στάδιο της πόλης με τη λήξη του αγώνα της τοπικής Αλ-Μάσρι με την Αλ-Αχλί Καΐρου.

Από την πλευρά της η FIFA αναμένει την αναλυτική έρευνα τον όσων διαδραματίστηκαν και σύμφωνα με εκπρόσωπό της, είναι πολύ νωρίς να κάνει ανακοινώσεις για την πιθανότητα επιβολής κυρώσεων μετά τη διάλυση της ομοσπονδίας από τη Κυβέρνηση.

Η κυβερνητική παρέμβαση στα εσωτερικά του ποδοσφαίρου απαγορεύεται από τους κανονισμούς της FIFA και για το λόγο αυτό προβλέπονται ποινές αποκλεισμού από τους διεθνείς αγώνες στις χώρες που τους παραβαίνουν.

Η διεθνής ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τις αιγυπτιακές αρχές αναλυτική έκθεση για όσα διαδραματίστηκαν και τα οποία είχαν αποτέλεσμα το ποδόσφαιρο να γνωρίσει ακόμη μία μεγάλη τραγωδία, ενώ υποσχέθηκε να παράσχει στην ομοσπονδία της χώρας κάθε δυνατή βοήθεια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ