Μια ακόμα διάταξη του υπουργού Δικαιοσύνης προκαλεί αντιδράσεις στη ΝΔ
Την άμεση απόσυρση της διάταξης για τον τερματισμό της θητείας των μελών των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών, που έχουν συμπληρώσει 6 χρόνια ζητά η ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα την ψηφίσει. Η διάταξη περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο περί «Δίκαιης Δίκης», που κατατέθηκε στη Βουλή. Παράλληλα, ο Γιάννης Μιχελάκης ασκεί επίθεση στον Μ.Παπαϊωάννου, χαρακτηρίζοντάς τον «αμετανόητο».
Την άμεση απόσυρση της διάταξης για τον τερματισμό της θητείας των μελών των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών, που έχουν συμπληρώσει 6 χρόνια ζητά η ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα την ψηφίσει. Η διάταξη περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο περί «Δίκαιης Δίκης», που κατατέθηκε στη Βουλή.
Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, χαρακτηρίζει «αμετανόητο» τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, τον οποίο κατηγορεί πως βρίσκεται εκτός πραγματικότητας.
»Στόχος της συγκεκριμένης διάταξης είναι να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ, με την υφιστάμενη σύνθεση της Βουλής, που δεν ανταποκρίνεται στην πολιτική βούληση της κοινωνίας, να ορίσει νέα μέλη των Ανεξάρτητων Αρχών για τα επόμενα 6 χρόνια» τονίζει ο κ. Μιχελάκης.
Η ΝΔ, όχι μόνο δεν ψηφίζει τη διάταξη αυτή, αλλά και απαιτεί την άμεση απόσυρσή της, καταλήγει ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων