Δυσαρέσκεια στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό για τη νέα βοήθεια στην Ελλάδα
Τουλάχιστον 40 βουλευτές του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU) και Φιλελευθέρων (FDP) φέρονται να διαφωνούν με το δεύτερο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, με την πλειονότητα των «ανταρτών» να ανήκει στο χριστιανοδημοκρατικό στρατόπεδο, όπου επικρατεί έντονη δυσφορία για τις νέες δανειακές ανάγκες της χώρας μας, και το γεγονός ότι «η Αθήνα δεν έχει ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της».
Δυσαρέσκεια επικρατεί στις τάξεις του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού για το δεύτερο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα.
Τουλάχιστον 40 βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) και Φιλελευθέρων (FDP) φέρονται να διαφωνούν με το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, αναφέρει σε δημοσίευμα της, την Τετάρτη, η εφημερίδα Bild, σύμφωνα με την Deutsche Welle.
H πλειονότητα των «ανταρτών» ανήκει στο χριστιανοδημοκρατικό στρατόπεδο, όπου επικρατεί έντονη δυσφορία για τις νέες δανειακές ανάγκες της Ελλάδας και το γεγονός ότι «η Αθήνα δεν έχει ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της».
«Είναι πολύ δύσκολο να δικαιολογήσει κανείς στους ψηφοφόρους ένα δεύτερο πακέτο στήριξης με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Αλλά και σε επίπεδο ηγεσίας εκφράζεται δυσαρέσκεια. Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Γκέρντα Χάσελφελντ αναμένει μια «θεμελιώδη απόφαση» για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Η συντηρητική βουλευτής δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αποκλεισμού της Αθήνας από τη ζώνη του ενιαίου νομίσματος.
«Σύντομα θα δούμε που πηγαίνει το ταξίδι. Εκτιμώ ότι τις επόμενες εβδομάδες θα κληθούμε να λάβουμε μια θεμελιώδη απόφαση», δήλωσε στην εφημερίδα Passauer Neue Presse η Βαυαρή πολιτικός, παραπέμποντας στην επικείμενη έκθεση της τρόικας.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γενικός γραμματέας της CSU, Αλεξάντερ Ντόμπριντ, ο οποίος συμβουλεύει την Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post ο χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός υπογραμμίζει:
«Εάν η Ελλάδα δεν διαθέτει τη βούληση να εφαρμόσει τα απαραίτητα μέτρα εξυγίανσης της χώρας θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά το ενδεχόμενο μιας νέας αρχής εκτός της Ευρωζώνης». Ο κ. Ντόμπριντ απορρίπτει νέα πακέτα βοήθειας προς την Αθήνα, υπογραμμίζοντας ότι «χωρίς πραγματικά και δραστικά μέτρα λιτότητας δεν είναι δυνατόν να χορηγηθούν νέοι πόροι προς την Ελλάδα».
Σε διαφορετικό μήκος κύματος οι επισημάνσεις του Ρούντολφ Μπέμλερ. Το μέλος του ΔΣ της Bundesbank προειδοποιεί τον πολιτικό κόσμο να μην επιτρέψει τη χρεοκοπία της Ελλάδας.
«Μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Αθήνας ή ακόμη και ενδεχόμενη έξοδός της από την ευρωζώνη θα προκαλούσε τεράστια προβλήματα στις χρηματαγορές», παρατηρεί σε συνέντευξή του προς την Die Welt ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης, διευκρινίζοντας ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας θα κοστίσει περισσότερο στις χώρες της Ευρωζώνης απ’ ό,τι οι σημερινές επιλογές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πάνος Βλάχος: Τι μήνυμα θέλει να στείλει με το «Άλμπουμ Φωτογραφικά» που μόλις κυκλοφόρησε
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Απαιτείται πολύ νερό για να ελεγχθεί, λέει ο Αρτοποιός στο in – Ανησυχία για τον τοξικό καπνό
- Ωραιόκαστρο: Ποια η ιδιαιτερότητα της φωτιάς – Τι λέει στο in ο πυρομετεωρολόγος της μονάδας ΜΕΤΕΟ
- Άρης Betsson: Στα «κίτρινα» και επίσημα ο Κώστας Αντετοκούνμπο (pic)
- Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιοι «κόβονται»
- Νέα Υόρκη: Οκτώ τραυματίες από πυροβολισμούς στο Μπρούκλιν – Τέσσερα παιδιά ανάμεσά τους
- Blind boxes: Είναι τα «κουτιά-έκπληξη» αθώα παιχνίδια ή μήπως είναι τζόγος για παιδιά
- Πέγκυ Ζήνα: Τι κράτησε από τις συνεργασίες της με Σφακιανάκη, Μητροπάνο και Μαρινέλλα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442