
Ελλείψεις σε οχήματα και προσωπικό, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ
Δεν αρκούν τα ασθενοφόρα και το προσωπικό να καλύψουν τις ανάγκες του Λεκανοπεδίου, δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Γιάννης Χούσος, με αφορμή τις καταγγελίες για καθυστέρηση ασθενοφόρου στο σημείο όπου σημειώθηκε το τροχαίο με θύμα τον Θόδωρο Αγγελόπουλο. Ο κ. Χούσος είπε, επίσης, ότι καθημερινά βρίσκονται ακινητοποιημένα περίπου 35 ασθενοφόρα είτε λόγω μηχανικής βλάβης είτε λόγω της κακής κατάστασης των ελαστικών τους.
Σύμφωνα με τον κ. Χούσο, υπάρχουν 70 ασθενοφόρα σε πλήρη ανάπτυξη, αλλά και περισσότερα να υπήρχαν δεν θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν, καθώς το υπάρχον προσωπικό του ΕΚΑΒ δεν επαρκεί.
Ο κ. Χούσος είπε, επίσης, ότι καθημερινά βρίσκονται ακινητοποιημένα περίπου 35 ασθενοφόρα είτε λόγω μηχανικής βλάβης είτε λόγω της κακής κατάστασης των ελαστικών τους.
«Τα ασθενοφόρα τα έχουμε από το 2004, είναι αυτοκίνητα που λειτουργούν τρεις βάρδιες και είναι αυτοκίνητα που τα οδηγούμε πάνω σε ένταση. Το κάθε ασθενοφόρο έχει 600.000 χλμ. Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη συντήρηση τους, αλλά ένα αυτοκίνητο που είναι οκτώ χρόνων, όταν δουλεύει σε τρεις βάρδιες, είναι σαν να είναι 24 χρόνων. Είναι πολύ παλιά τα ασθενοφόρα, δεν αντέχουν άλλο» υποστήριξε.
Τέλος, κατήγγειλε ότι δεν έχουν καταβληθεί στους εργαζομένους του ΕΚΑΒ τα δεδουλευμένα των αργιών και των νυχτερινών, από τον Αύγουστο, ενώ σχεδόν έναν χρόνο, από τον Φεβρουάριο του 2011, δεν έχουν πληρωθεί τα εκτός έδρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Η ΕΕ εξετάζει τον περιορισμό της προστασίας των Ουκρανών που βρίσκονται σε στρατεύσιμη ηλικία
- Πέρασε από την Βουλή των ΗΠΑ νομοσχέδιο για βοήθεια στην Ουκρανία και κυρώσεις στη Ρωσία
- Απάντηση του προέδρου της Κούβας στις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του και μελών της οικογένειας Κάστρο
- Βολιβία: Οι ΗΠΑ υπόσχονται στήριξη στον δεξιό πρόεδρο – Μαζικές κινητοποιήσεις με αίτημα την παραίτησή του
- Μεξικό: 4 αποκεφαλισμένα πτώματα βρέθηκαν μέσα σε αυτοκίνητο πίσω από το κτίριο του κοινοβουλίου της Γκερέρο
- Ο Στάρμερ καλεί τον Μασκ να σταματήσει να παρεμβαίνει στην πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου
