Σε νέες υπογραφές για δεσμεύσεις από τα ελληνικά κόμματα επιμένει ο Γιούνκερ
Τα τρία κόμματα που στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δώσουν νέες δεσμεύσεις για την προώθηση μεταρρυθμίσεων ως προϋπόθεση για το δεύτερο πακέτο, ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Οι αρχηγοί των τριών κομμάτων πρέπει να υπογράψουν ξανά συμφωνία για μεταρρυθμίσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ζ.Κ.Γιούνκερ, που επαναλαμβάνει πως, «παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης», η προσαρμογή γίνεται με μεγάλη βραδύτητα.
Τα τρία κόμματα που στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δώσουν νέες δεσμεύσεις για την προώθηση μεταρρυθμίσεων ως προϋπόθεση για το δεύτερο πακέτο, ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
«Οι αρχηγοί των τριών κομμάτων πρέπει να υπογράψουν ξανά συμφωνία για μεταρρυθμίσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ζ.Κ.Γιούνκερ σε συνέντευξή του στη γερμανική Handelsblatt που δημοσιεύται την Παρασκευή.
Οι δεσμεύσεις, ανέφερε, είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε οι Βρυξέλλες να εγκρίνουν το δεύτερο πακέτο για την Ελλάδα.
{{{ moto }}}Ο πρόεδρος του Eurogroup επανέλαβε πως, «παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης», η προσαρμογή γίνεται με μεγάλη βραδύτητα.
Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα την ψηφοφορία στη Βουλή τη Δευτέρα, λέγοντας πως «μεμονωμένα λόμπι παραμένουν ισχυρότερα από τις κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες».
«Αυτό ρίχνει την σκιά του στη χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ.
Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε πως δεν πιστεύει πως η Ελλάδα θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, αλλά ανέφερε την εκτίμησή του πως η χώρα θα χρειαστεί να λαμβάνει στήριξη για περισσότερο χρόνο από όσο προβλεπόταν αρχικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποιες είναι οι περιοχές με τα ακριβότερα και τα φθηνότερα ακίνητα σε Αττική και Θεσσαλονίκη
- Ποιοι νέοι κλάδοι εντάχθηκαν στην ψηφιακή κάρτα εργασίας
- Μοντέρο: «Μια ωραία διαδρομή προς τον Πειραιά» (pic)
- Η «κατάρα του Τραμπ»: Από το Μουντιάλ στο NFL – Eίναι όντως ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικίνδυνα γκαντέμης;
- Παν. Δουδωνής: Εμμονικός με τις υποκλοπές ο Κ. Μητσοτάκης – Αυτοεξευτελισμός των παρακολουθούμενων προσώπων
- Γρηγόρης Δημητριάδης: Επίδειξη θράσους αφού εξασφάλισε τη (συγ)κάλυψη της κυβέρνησης για τις υποκλοπές
- Αλέξανδρος Παπαναστασίου: Η κρίσιμη άνοιξη του 1924
- Επίσημο: «Πράσινος» ο Γιαμπουσέλε (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442