Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Όποιος πειράξει τον Γ.Παπανδρέου, θα προκαλέσει μακελειό» λέει ο Ανδρ.Λοβέρδος

«Όποιος πειράξει τον Γ.Παπανδρέου, θα προκαλέσει μακελειό» λέει ο Ανδρ.Λοβέρδος

Πολιτικές αναταράξεις προκαλεί η κίνηση του οικονομικού εισαγγελέα να διαβιβάσει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, ώστε να εξεταστεί αν πρέπει ή όχι να διαβιβαστεί στη Βουλή για να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες για τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, έστελε αυστηρό μήνυμα ότι δεν μπορεί να επιχειρείται η δίωξη του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για το θέμα του ελλείμματος, καθώς υπήρξε συμφωνία με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat. Διαφορετικά, «θα γίνει μακελειό», όπως είπε.

Πολιτικές αναταράξεις προκαλεί η κίνηση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη να διαβιβάσει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, ώστε να εξεταστεί αν πρέπει ή όχι να διαβιβαστεί στη Βουλή για να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων για τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, με μία σκληρή δήλωση στο Mega, θέλησε να στείλει μήνυμα ότι δεν μπορεί να επιχειρείται η δίωξη του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για το θέμα του ελλείμματος, καθώς υπήρξε συμφωνία με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.

«Όποιος επιχειρήσει να πειράξει τον κ. Παπανδρέου, θα μετατρέψει τη χώρα σε μία χώρα στην υπάρχει μακελειό. Όποιος επιχειρήσει πολιτικά να τον προσβάλει με διάφορα θέματα που αφορούν την πολιτική του, τις επιλογές του, τα ποινικά, η χώρα θα αλλάξει πορεία: Από εκεί που πηγαίνει προς το να μην γονατίσει, θα γίνει μακελειό» είπε ο κ. Λοβέρδος.

«Όφειλε ο εισαγγελικός λειτουργός, όταν υπάρχει μία καταγγελία ενός πολίτη και ακούγεται το όνομα κάποιου που είναι υπουργός, να σταματά επί τόπου, γιατί απαγορεύεται να κάνει αξιολόγηση, γιατί αλλιώς παραβιάζει το Σύνταγμα και τις κείμενες νομοθεσίες, και να αποστείλει το φάκελο στη Βουλή η οποία και θα κρίνει» πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.

«Την ταχύτατη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης» ζήτησε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, συμπληρώνοντας ότι η κίνηση του κ. Πεπόνη «εγείρει δύο μείζονα πολιτικά ζητήματα, καταλυτικής σημασίας για τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα»: Πρώτον για την ουσία της υπόθεσης και, δεύτερον, για τις καταγγελίες τις καταγγελίες των Οικονομικών Εισαγγελέων για παρεμβάσεις στο έργο τους.

Αποστάσεις πήρε με δηλώσεις του στον Βήμα 99,5 ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου. «Δεν είμαι υπέρ της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου» δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας: «Υπάρχουν ασφαλώς τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τον χειρισμό της υπόθεσης του ελλείμματος και όλων όσων έγιναν, από την ημέρα των εκλογών».

«Βεβαίως πρέπει να ερευνήσουμε τις έγινε και πώς έγινε, αν μη τι άλλο για να αποδοθεί η αλήθεια» πρόσθεσε ο κ. Παπαθανασίου, συμπληρώνοντας: «Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να μην γίνουν εκατό χιλιάδες εξεταστικές. Αυτή τη στιγμή ας μείνουμε εδώ και ας αφήσουμε το τι έγινε πριν από 2,5 χρόνια. Βεβαίως πρέπει να ελεγχθεί, αλλά, επαναλαμβάνω, δεν πιστεύω εγώ προσωπικά ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι το σημαντικότερο ζήτημα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024