
Με διασφαλίσεις για την Ελλάδα το ευρωπαϊκό εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο
Με διαβεβαιώσεις στην Ελλάδα πως δεν θα χάσει την πρόσβασή της στην ενεργειακή αγορά με λογικούς όρους θα προχωρήσει το εμπάργκο της ΕΕ στο ιρανικό πετρέλαιο, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους που βρίσκονται κοντά στις διαδικασίες. Η Αθήνα προέβαλε τις περισσότερες επιφυλάξεις σε κυρώσεις στην ιρανική πετρελαϊκή παραγωγή, δεδομένης της ελληνικής εξάρτησης από το ιρανικό πετρέλαιο. Οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες αναμένεται να παρουσιάσουν το βασικό σχέδιο για τις κυρώσεις την επόμενη Δευτέρα.
Με διαβεβαιώσεις στην Ελλάδα πως δεν θα χάσει την πρόσβασή της στην ενεργειακή αγορά με λογικούς όρους θα προχωρήσει το εμπάργκο της ΕΕ στο ιρανικό πετρέλαιο, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους που βρίσκονται κοντά στις διαδικασίες.
Οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες αναμένεται να παρουσιάσουν το βασικό σχέδιο για τις κυρώσεις την επόμενη Δευτέρα. Η Αθήνα είχε εξαρχής προβάλει τις περισσότερες επιφυλάξεις σε κυρώσεις στην ιρανική πετρελαϊκή παραγωγή, δεδομένης της ελληνικής εξάρτησης από το ιρανικό πετρέλαιο.
Σύμφωνα με Ευρωπαίο διπλωμάτη που επικαλείται το Reuters, τη Δευτέρα δεν θα παρουσιαστεί πάντως λεπτομερές σχέδιο που θα ανταποκρίνεται στις ανησυχίες της Αθήνας.
«Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι και η καλύτερη αυτή την στιγμή» ανέφερε ο διπλωμάτης, «και δικαιολογημένα μας ζητούν να βρεθεί μία λύση». «Πρέπει να βρεθεί τη Δευτέρα κάποιος τρόπος να δοθούν όλες οι απαραίτητες δεσμεύσεις ώστε οι Έλληνες να δώσουν το ΟΚ» σημείωσε ο διπλωμάτης.
Στις απειλές της ΕΕ για εμπάργκο, η Τεχεράνη έχει απαντήσει με «προειδοποιήσεις» πως θα αποκλείσει τα Στενά του Ορμούζ -από τα οποία διέρχεται μεγάλο μέρος των πετρελαϊκών φορτίων προς τη Δύση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επιδημία Έμπολα ξέσπασε στο Κογκό – Ανησυχία για εξάπλωση σε άλλες χώρες
- «Φως στο Τούνελ»: Τι θα δούμε στην αποψινή εκπομπή στο MEGA
- Youth Pass: Τελευταία ημέρα σήμερα για την υποβολή αίτησης για τα 150 ευρώ
- Ηράκλειο: Ένταση στο Δικαστικό Μέγαρο – «Θα πας να μισερώσεις το κοπέλι μας παραμονή του γάμου του»
- Χωρίς κάτι χειροπιαστό για το Ιράν έφυγε ο Τραμπ από την Κίνα – Μιλά για «φανταστικές εμπορικές συμφωνίες»
- Πάνος Βαλαβάνης: Τιμητικός χαιρετισμός
- «Ήμουν σίγουρη ότι πεθαίνω» – Το κρυφό δράμα της Μητέρας των Δράκων και η ντροπή στο Game Of Thrones
- Στα «άκρα» η σύγκρουση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ – Ανεβαίνουν τα ντεσιμπέλ με το βλέμμα στις κάλπες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442